Ευχαριστήρια επιστολή από Μιλάνο

Η συμμετοχή της ΑΕΚ στο πρώτο Φάιναλ Φορ Κυπέλλου Πρωταθλητριών (30 Μαρτίου – 1η Απριλίου 1966) ήταν το γεγονός, που εορτάστηκε με το δέοντα σεβασμό στην αναμέτρηση της «Βασίλισσας» με τον Κολοσσό Ρόδου.

Η διοίκηση της ΑΕΚ είχε προσκαλέσει τιμητικά και εκπροσώπους παλαιμάχων των αντιπάλων της από τη διοργάνωση του Μιλάνου και της Μπολόνια. Η παρουσία τους δεν κατέστη δυνατή, ωστόσο, αναμνηστικές πλακέτες απεστάλησαν από τη διοίκηση της ΑΕΚ στην Ολίμπια-Αρμάνι (πρώην Σίμενταλ) Μιλάνο, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη «USK» Πράγας (πρώην Σλάβια Πράγας).

Η διοίκηση της Ολίμπια Μιλάνο μέσω του General Manager της ομάδας, Φλάβιο Πορταλούπι, ανταπάντησε την 1/4/2016 με ευχαριστήρια επιστολή προς την ΑΕΚ στην οποία αναφέρει:

«Είναι μεγάλη χαρά για την ομάδα μας  που τιμήθηκε για τη συμμετοχή της στο Φάιναλ Φορ του 1966. Ένα ιστορικό επίτευγμα για τον σύλλογο, καθώς έγινε η πρώτη ιταλική ομάδα μπάσκετ που κατέκτησε διεθνές τρόπαιο. Για μας τα πάντα ξεκίνησαν εκείνη την ημέρα, οπότε έχουμε κάτι κοινό. Eίμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες και θέλουμε να σας χειροκροτήσουμε για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ευχόμαστε καλή τύχη στην ΑΕΚ για τη συνέχεια της περιόδου».