Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Nεπτούνας Κλαϊπέντα

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Νεπτούνας:

«Τι να πούμε για το παιχνίδι; Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να κερδίσουμε, ενώ περιμέναμε ένα άγνωστο αποτέλεσμα. Αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε και με πέντε νίκες είμαστε η μοναδική ομάδα που δεν περνάει στην επόμενη φάση. Εννοείται ότι το αποτέλεσμα της Γαλατασαράι μου φαίνεται περίεργο. Ξέραμε ότι είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος, αλλά περιμέναμε ότι με πέντε νίκες θα περάσουμε».

Για το τί έφταιξε για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ: «Εμείς είχαμε κάποιες αναγκαστικές αλλαγές και ρισκάραμε χωρίς πλέι μέικερ. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, εκτός από αυτό στην Τουρκία. Από τα εντός δεν είμαι ευχαριστημένος, γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες εδώ. Το κλίμα εις βάρος μου ή της οικογένειάς μου είναι εις βάρος της ομάδας. Στημένο ή όχι, έπαιξε ρόλο που η ομάδα ήταν αγχωμένη και δεν έπαιξε καλά».

Για το αν θα άλλαζε κάτι σε όσα έκανε μέχρι τώρα: «Και να είχαμε καλύτερη ομάδα, κανένας δεν ξέρει αν θα κάναμε πέντε νίκες. Εμείς τα καταφέραμε, χωρίς να έχουμε παίξει καλά στο ΟΑΚΑ. Και με τέσσερις νίκες περνάνε άλλες ομάδες. Θα μπορούσαμε με τη στήριξη του κόσμου να κάνουμε καλύτερα παιχνίδια».

Σχετικά με τον αγώνα της Γαλατασαράι: «Καταλαβαίνετε τι εννοώ με αυτό που είπα πριν. Εννοώ ότι ήταν αδιάφοροι. Το να δεχτεί μία ομάδας σερί 17-0 χωρίς τάιμ άουτ και με τους βασικούς έξω, τί μας κάνει να σκεφτόμαστε;»

Για το κλίμα εντός της ομάδας ανέφερε: «Όταν παίζουμε εκτός έδρας, είμαστε ενωμένοι, και μετά ερχόμαστε εδώ και ακούμε διάφορα. Εγώ είμαι μεγαλύτερος ΑΕΚτζης από κάθε έναν που βρίζει. Αυτό που ασκείται σε μένα δεν είναι κριτική και δεν εκφράζει όλο τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω αυτό που γίνεται εις βάρος μου και εις βάρος της οικογένειάς μου. Μερικοί είναι στημένοι.Φυσικά δέχομαι οποιαδήποτε κριτική. Αν η διοίκηση κρίνει ότι δεν μπορώ να βοηθήσω θα είμαι στη διάθεσή της να συζητήσουμε».

Ο προπονητής της Νεπτούνας, Νταϊνιους Αντομάιτις, δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Ξέραμε πόσο σημαντική θα ήταν η νίκη γι’ αυτήν. Το μεγάλο πρόβλημά μας είναι να αλλάξουμε την κατάσταση στα κρίσιμα σημεία. Και πάλι συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Πριν από το πρώτο παιχνίδι που είχαμε παίξει στη Λιθουανία,  όλοι έλεγαν ότι θα αποκλειστούμε. Κάθε παιχνίδι όμως είναι σημαντικό. Ο όμιλος έχει δέκα αγώνες. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς. Στο τέλος προκριθήκαμε αλλά κοιτάω ψηλότερα. Δεν είμαι χαρούμενος που χάσαμε την πρώτη θέση. Προκριθήκαμε αλλά δεν είμαι 100% ευχαριστημένος».