Συγκίνηση και θέαμα στο φιλικό με Ιστορία!

Στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων πρώην αθλητές της ΑΕΚ και του Ιωνικού Νικαίας, τίμησαν δεόντως την Ημέρα και συγκίνησαν όλους όσοι εκ των τυχερών βρέθηκαν στο γήπεδο.

Οι Παλαίμαχοι των δύο Σωματείων της προσφυγιάς (ΣΠΑΚΑ & ΣΠΑΚΙΝ), με τις αξιακές αναφορές, προσέφεραν απόψε «σκορ και θέαμα», στο πλαίσιο των δράσεων «1922-2022: Ημέρες Ιστορίας και Μνήμης», που διοργανώνει η ΑΕΚ BC, με τη συνεργασία των Φίλων Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ και του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ των Λάκη Τσάβα και Νίκου Νεσιάδη επικράτησε 105-85 του Ιωνικού των Βύρωνα Κρίθαρη και Θόδωρου Μπολάτογλου, αλλά αυτό ήταν το έλασσον μπρος στο ισχυρό διακύβευμα.

Από πλευράς ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι Κατσικάρης, Μπουρούσης, Χατζής, Παντελιάδης, Λανές, Αγιασωτέλης, Πανταζής, Ανδριόπουλος, Ελευθερίου, Τζίντζας. Από πλευράς Ιωνικού οι Δρακόπουλος, Πετούγιας, Παρασκευόπουλος, Ιωακειμίδου, Νομικός, Αντωνίου, Τσεσμελής, Φιλίππου, Γκόρτσης, Δαλιάνης, Καλαφατάκης, Μπουγιούκος, Λαουτάρη, Μπουρβάνης, Στρατής.  

Ο Φώτης Κατσικάρης αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας, του οποίου διετέλεσε αθλητής.

Διαιτητές ήταν οι Νίκος Ζαβλανός, Παναγιώτης Γκρίτζαλης.

Συμμετείχε στη δράση ο Σύνδεσμος Κριτών Καλαθοσφαίρισης Αττικής.

Παρόντες στα Άνω Λιόσια ήταν ο Πρόεδρος του Ιωνικού, Αναστάσιος Αριστειδόπουλος, ο «Πατριάρχης» του «κιτρινόμαυρου» ρεπορτάζ, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΚΕ, Μιχάλης Κυρίτσης, ο πρόεδρος του ΣΠΑΚΑ, Νίκος Μπαμπανικολός, ο εκπρόσωπος των φίλων καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ, Κυριάκος Χήνας, ο ιστορικός φυσιοθεραπευτής Νίκος Πανταζής, η δημοσιογράφος Χριστίνα Αμερικάνου, ο εμβληματικός οπαδός Αλέξανδρος Μαργαρίτης, ο προπονητής Ραφαήλ Τερκεσίδης, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Ευάγγελος Δερμανούτσος, ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Μανώλης Λεκάκης.