«Πρόκληση για μένα η ΑΕΚ»

Ο νέος άσος της «Βασίλισσας», Δημήτρης Φλιώνης, μίλησε στο aekbc.gr για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Η συνέντευξη:

-Είσαι η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ της νέας εποχής. Υπογράφεις, ωστόσο, σε μία θλιβερή συγκυρία για την πατρίδα, που βάλλεται από καταστροφικές πυρκαγιές κλπ. Η γνώμη σου;  

«Η χώρα μας βιώνει δύσκολες στιγμές. Χιλιάδες άνθρωποι πλήττονται. Υπάρχει πόνος γύρω μας. Βλέπουμε τί γίνεται. Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Πρέπει μ’ ένα τρόπο όλοι να συμβάλλουμε ώστε αυτές οι οικογένειες, που ταλαιπωρούνται ν’ ανακουφιστούν, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να επανέλθει η φύση στην πρότερη μορφή της. Είμαστε υποχρεωμένοι, ωστόσο, να είμαστε αισιόδοξοι για να μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας. Πρέπει να είμαστε περισσότερο ενεργητικοί, να πράττουμε περισσότερα και να μιλάμε λιγότερο. Όλοι μας. Βεβαίως, είναι θέμα και της συντεταγμένης Πολιτείας πρωτίστως να λαμβάνει αποφάσεις επωφελείς για την προστασία και των ανθρώπων και της φύσης».
                                                                                                  

-Η ΑΕΚ μπαίνει στο Σπίτι της. Νιώθεις τυχερός γι’ αυτή τη συγκυρία;

«Είναι κάτι πολύ ξεχωριστό αυτό, που συμβαίνει. Αντιλαμβάνομαι πόσο σπουδαίο είναι αυτό για όλη την οικογένεια της ΑΕΚ, τους οπαδούς της, την Ιστορία του Συλλόγου. Είναι ό,τι πιο όμορφο για την ΑΕΚ, που έχει πλέον το δικό της γήπεδο και θα μπορεί να κτίσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το μέλλον της.  Και θέλω να πω σε όλους, ότι είναι ένα πολύ όμορφο γήπεδο. ‘Ένιωσα ένα πολύ έντονο συναίσθημα, όταν μπήκα πρώτη φορά μέσα για προπόνηση. Με τη συμβολή του κόσμου της ΑΕΚ το γήπεδο μπορεί να γίνει πραγματικό Παλάτι».

-Ξέρουμε, ότι δεν είσαι των μεγάλων λόγων. Ωστόσο, τι είναι αυτό, που αποζητάς στην καριέρα σου και το οποίο θες να πετύχεις μέσω της ΑΕΚ;

«Κοιτάξτε. Μίλησα και με τον προπονητή μας, τον Κόουτς Δέδα. Γι’ αυτόν προέχει η επιτυχία της Ομάδας και έτσι πρέπει να είναι. Η Ομάδα είναι πάνω απ’ όλους. Επομένως, και για μένα πρώτος στόχος είναι η διάκριση του συνόλου και μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να διακριθώ κι εγώ. Τα υπόλοιπα έρχονται μετά…»

-Ο πήχης για την ΑΕΚ, που διανύει ένα μεταβατικό στάδιο είναι πάντα ψηλά. Σε αγχώνει αυτό;

«Δεν με αγχώνει. Είμαι γενικά ψύχραιμος. Είναι μία πρόκληση για μένα η ΑΕΚ. Χαίρομαι πολύ, που έρχομαι σ’ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου μαζί με τους συμπαίκτες μου θα προσπαθήσω κι εγώ να διακριθώ».

-Σε συνοδεύει ο τίτλος του «καλού παιδιού». ΄Έτσι είναι;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν μ’ αρέσει αυτός ο τίτλος. Δεν νιώθω, ότι μέσα στο παρκέ με τον τρόπο, που αγωνίζομαι, ότι με αντιπροσωπεύει αυτός ο τίτλος».

-Θες να πεις κάτι στον κόσμο της ΑΕΚ;

«Όταν είσαι στην ΑΕΚ είσαι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστείς. Είναι μία μεγάλη ομάδα, με πολυάριθμους και ένθερμους οπαδούς, με τρόπαια παλαιότερα, αλλά και τα τελευταία χρόνια, με Ιστορία. Ξέρω πού έχω έρθει. Όμως, πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο, να μιλάμε λιγότερο. Ας είμαστε ταπεινοί. Μέσα από την προσπάθεια θα έρθουν όλα».