«Ο Αμερικάνος είναι η Ιστορία της ΑΕΚ»

Δήλωση του προέδρου της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Από την πρώτη ημέρα, που ασχολήθηκα με το Τμήμα Μπάσκετ η σκιά του Γιώργου Αμερικάνου συντρόφευε και εμένα και όλους όσοι εντάχθηκαν στην διαδικασία αναγέννησης της «Βασίλισσας».

 

 

Με το «καλημέρα» της επιστροφής της «Βασίλισσας» στην Α1 ήταν αυτονόητο, ότι θα έβαζα στόχο ζωής να τιμηθεί, όπως πρέπει ο αθλητής-σύμβολο, όχι μόνον της ΑΕΚ, αλλά και ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος σε σκοτεινές περιόδους για την χώρα σήκωσε ανάστημα. Και έβγαλε χιλιάδες λαού στους δρόμους σε όλη την χώρα, ως πρωταγωνιστής της πρώτης μεγάλης νίκης σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο.

 

 

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο δεσμεύτηκα προσωπικά -στο πλαίσιο της κλήρωσης του Πρωταθλήματος- ότι η διοίκησή μας θα φέρει εις πέρας αυτή την εκκρεμότητα, που «πλήγωνε» την ΑΕΚ και την Ιστορία της. Διότι ο Γιώργος Αμερικάνος είναι η ίδια η Ιστορία της ΑΕΚ.

 

Νιώθω ικανοποιημένος διότι έχουμε φτάσει στο «παρά πέντε» αυτής της μεγάλης στιγμής για να αποκαταστήσουμε την ιστορική αδικία. Δεν έχουμε το δικό μας γήπεδο. Ακόμη τουλάχιστον. Προς το παρόν, θεωρούμε, ωστόσο, ότι αποτελεί ύψιστον καθήκον μας να σηκώσουμε ψηλά στον ουρανό του Κλειστού του ΟΑΚΑ την τιμημένη φανέλα με το 10, η οποία στο εξής θα συντροφεύει τους παίκτες μας σε κάθε αγωνιστική υποχρέωση.

 

 

Καλώ τον κόσμο της ΑΕΚ να ανταποκριθεί και να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα. Πέρα από την αυτονόητη στήριξή του στην ομάδα για να φτάσουμε σε ακόμη μια νίκη, που θα καθορίσει την πορεία μας, έχει καθήκον να αποδείξει σε όλο τον φίλαθλο κόσμο γιατί είναι ξεχωριστός, και να γεμίσει το ΟΑΚΑ.

 

 

Η «Καλλιμαρμαρωμένη» Βασίλισσα και ο «Παγκόσμιος» αρχηγός της -όπως τους προσδιόρισε διαχρονικά μέσω της πένας του ο μεγάλος Φαίδων Κωνσταντουδάκης-  συνιστούν για μας πηγή έμπνευσης και αφετηρία νέων αγώνων. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και για τον Γιώργο Αμερικάνο…

 

 

Αλέξανδρος Αλεξίου

Πρόεδρος ΚΑΕ ΑΕΚ