Η Euroleague δίπλα στους πρόσφυγες

Η Euroleague Basketball και οι 60 ομάδες μέλη της αφιερώνουν τους αγώνες αυτής της εβδομάδας -στο πλαίσιο της Turkish Airlines Euroleague και του Eurocup- στην υποστήριξη των προσπαθειών της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για παροχή βοήθειας σε ευάλωτους πρόσφυγες.

Στους 30 αγώνες των δύο διοργανώσεων που θα διεξαχθούν σε όλη την Ευρώπη αυτήν την εβδομάδα, θα παρουσιαστούν στους φιλάθλους μηνύματα υποστήριξης για την εκστρατεία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου με τίτλο #ProtectHumanity. Στόχος της εκστρατείας #ProtectHumanity είναι η ανταπόκριση στις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων, η προστασία τους, η αποτροπή της απώλειας ανθρώπινων ζωών και ο σεβασμός της αξιοπρέπειάς τους.

Πριν την έναρξη κάθε αγώνα, παίκτες και των δύο ομάδων θα παρουσιάσουν το μήνυμα στο κέντρο του γηπέδου, ώστε αυτό να προβληθεί στο παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό.

Στις δράσεις που θα αναλάβουν οι ομάδες της Euroleague Basketball στο πλαίσιο των αγώνων αυτής της εβδομάδας, για λογαριασμό του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, θα περιλαμβάνεται και η ενημέρωση του φίλαθλου κοινού για τη δυνατότητα δωρεών με σκοπό την υποστήριξη των ανθρωπιστικών αναγκών ευάλωτων προσφύγων. Οι δωρεές προς τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο θα μπορούν να πραγματοποιούνται, μέσω ειδικής συνεργασίας με την Euroleague Basketball, από την ιστοσελίδα http://amma.do/EuroleagueBasketball. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.

O Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της Euroleague Basketball, Roser Queraltó, τόνισε: «Η Euroleague Basketball είναι υπερήφανη για την ανταπόκριση των ομάδων της στην έκκληση του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για παροχή ανθρωπιστικής προστασίας προς τους ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους και είναι εκτεθειμένοι σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Όπως έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και στην περίοδο της παρούσας ανθρωπιστικής κρίσης, οι ομάδες και οι φίλαθλοι ανά την Ευρώπη είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, όταν τους ζητηθεί, και αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πνεύματος αλληλεγγύης που τους χαρακτηρίζει».

O Διευθυντής για την περιοχή της Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, Simon Missiri, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Euroleague Basketball για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει σε ευάλωτους πρόσφυγες ανά την Ευρώπη και τον κόσμο. Οι εταιρείες του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου σε 28 χώρες της Ευρώπης —με την υποστήριξη πάνω από 25.000 εθελοντών— έχουν παράσχει επιτόπου ανθρωπιστική βοήθεια σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η υποστήριξη των φιλάθλων της Euroleague Basketball θα βοηθήσει τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανθρωπιστικές ανάγκες».

Ο Ερυθρός Σταυρός και η Ερυθρά Ημισέληνος καλούν τους φιλάθλους να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.ifrc.org/protecthumanity και να σταθούν αλληλέγγυοι στους ευάλωτους πρόσφυγες. Υπογράψτε την αίτηση και βοηθήστε να επεκταθεί σε όλον τον κόσμο το αίτημα για ανθρωπιστική προστασία #ProtectHumanity.