«Αισθάνομαι τεράστια ευθύνη»

O Λούκα Μπάνκι ανέλαβε προπονητής της ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Ο Ιταλός τεχνικός έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο aekbc.gr:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, που γίνομαι ο πρώτος Ιταλός προπονητής στην Ιστορία της ΑΕΚ.  Για μένα είναι πολύ σημαντικό, που συμπεριλαμβάνομαι σε μία τεράστια λίστα με προπονητές που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σίγουρα, τα δύο Κύπελλα που κατέκτησε η ΑΕΚ την περίοδο, που τελείωσε, συντελούν στο να δημιουργηθούν περισσότερες προσδοκίες ως προς το πρόγραμμα, που φτιάχνουμε για το μέλλον.

Οι στόχοι μου και οι στόχοι της διοίκησης είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να δώσουμε μία σταθερότητα σ’ αυτό το πρόγραμμα, πάντα στο υψηλότερο επίπεδο και φυσικά να συνεχίσουμε τη διαδικασία κάθε χρόνο να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Αισθάνομαι υπερήφανος, που από σήμερα είμαι ο προπονητής της ΑΕΚ, ενός κλαμπ που έχει μεγάλη παράδοση και χαρακτηρίζεται για το πάθος και τις φιλοδοξίες του. Αισθάνομαι τεράστια ευθύνη, που αναλαμβάνω μια τέτοια πρόκληση. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Αγγελόπουλο και όλα τα μέλη της διοίκησης για την ευκαιρία που μου έδωσαν να γίνω κομμάτι της ομάδας και να διαδεχθώ έναν επιτυχημένο προπονητή, τον Ντράγκαν Σάκοτα, που πέτυχε κάτι μοναδικό με την ΑΕΚ.

Αυτό μου δίνει επιπλέον κίνητρο στο να ξεκινήσω άμεσα τη δουλειά, ώστε ν’ αποδείξω την αξία μου και να συνεισφέρω στο να παραμείνουν οι οπαδοί μας χαρούμενοι».