«Υποτροφία για τα παιδιά της Δομής»

Η συνεργασία της ΑΕΚ BC με την Εκκλησία και την ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» παραμένει σταθερά και διαρκής.

Η επίσκεψη της Τρίτης (16/11) από αντιπροσωπεία της ΑΕΚ BC, προεξάρχοντος του κ. Μάκη Αγγελόπουλου, στη Δομή Φιλοξενίας  Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων στον Ασπρόπυργο, αποδεικνύει ακριβώς την αενάως βασική προτεραιότητα του Οργανισμού, ήτοι τη στόχευση στις κοινωνικές δράσεις με πρωταγωνιστή τον Άνθρωπο.

Η αντιπροσωπεία της ΑΕΚ BC παρέδωσε χαμόγελα και δώρα, αλλά και αναγκαία αγαθά στα παιδιά της Δομής, με την «είδηση» διά στόματος του διοικητικού ηγέτη της για Υποτροφία εκπαίδευσης & επαγγελματικής αποκατάστασης να συνιστά το γεγονός της εκδήλωσης.

«Θα ήθελα να δώσω αρχικά συγχαρητήρια στον (πατέρα) Παντελεήμονα, και σε όλους όσοι εργάζονται εδώ. Τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια για μένα πρέπει να πάνε στα παιδιά, γιατί είναι πολύ μεγάλος ο αγώνας σ’ αυτή την ευαίσθητη ηλικία, στην προσπάθεια που κάνουν για ένταξη στην κοινωνία. Εμείς έχουμε υιοθετήσει και στηρίζουμε αυτή τη δράση εδώ και 3,5 χρόνια και έχουμε σκοπό να την επεκτείνουμε με Υποτροφία για τα παιδιά, που θα έχουν και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Βέβαια, είναι όλοι καλεσμένοι σε επόμενο αγώνα της ομάδας μας, στο γήπεδό μας», δήλωσε ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΜΚΕ «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ», Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, απευθυνόμενος στα παιδιά, τόνισε:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μου, που βρίσκομαι εδώ, γιατί ήθελα να γνωρίσω όλα τα παιδιά. Μαθαίνω τόσα από τους φίλους μας, που εργάζονται εδώ, την πρόοδό τους, αλλά και την προσπάθεια που κάνουν να προσαρμοστούν στις συνθήκες, από τις δυσκολίες, που πέρασαν για να φτάσουν εδώ. Με τον κ. Αγγελόπουλο γνωριστήκαμε πριν την περίοδο του κορωνοϊού και δεν είναι η πρώτη φορά που προσφέρει από αγάπη, λόγω και της προσφυγιάς που έζησαν οι πρόγονοί μας. Έχει την ευαισθησία να μας προσφέρει πράγματα, που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και πιο εύκολη».

Ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε. της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ», Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, τόνισε:

«Είναι μία σημαντική ημέρα, γιατί έχουμε μαζί μας μία σημαντική ομάδα, την ΑΕΚ. Ο Πρόεδρός της, ο κ. Αγγελόπουλος, οι συνεργάτες του, οι παίκτες, ήρθαν σήμερα εδώ για να σας γνωρίσουν, να σας προσφέρουν την αγάπη τους με πάρα πολλούς τρόπους και γι’ αυτό θέλω αγαπητέ μου, Πρόεδρε, να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που έμπρακτα η ΑΕΚ για ακόμη μία φορά δείχνει να τιμά αλλά και να συνεχίζει την Ιστορία της. Η ΑΕΚ δεν είναι μία τυχαία ομάδα, αλλά είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες όπως εσείς, και γι’ αυτό είναι σημαντικό που είναι σήμερα εδώ μαζί σας. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Ακολούθησε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΑΕΚ BC στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροπύργου «Γεώργιος Τσόκας», όπου τον λόγο έλαβε ο Μanager Director της ΑΕΚ BC, κ. Παναγιώτης Τριαντόπουλος.

Ο χαιρετισμός του κ. Τριαντόπουλου: «Εκπροσωπώντας την ΑΕΚ, έναν σύλλογο (που προέρχεται) από πρόσφυγες, σίγουρα είναι μία πολύ σπουδαία στιγμή για εμάς και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τον Δήμο Ασπροπύργου, τον Δήμαρχο, που είμαστε εδώ, και προσφέρουμε ό,τι μπορούμε κι εμείς, σ’ αυτό το δύσκολο έργο. Θέλουμε να δώσουμε χαρά σ’ αυτά τα παιδιά και δύναμη, ώστε να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία και να αφομοιωθούν από την ευρωπαϊκή κοινότητα. Εμείς, πρέπει να τους δώσουμε αυτά τα εφόδια. Ευχαριστούμε γι’ αυτή την προσπάθεια και καλή δύναμη σ’ αυτό το δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει».