«Τζάμπολ» για τους πρόσφυγες της Ακαδημίας

Οι κοινωνικές δράσεις της ΑΕΚ ΒC συνιστούν πάντα βασικό πυλώνα των δραστηριοτήτων της.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΑΕΚ BC με το «Κέντρο Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/11), στο Κλειστό «Σπάρτακος» του Δήμου Φυλής, το πρώτο «τζάμπολ» της διαδικασίας ένταξης προσφύγων – μεταναστών (ηλικίας 2005-2014) στην Ακαδημία της (AEK BC ACADEMY – DRAGAN SAKOTA).

Η απόφαση αυτή ελήφθη στην από 17/09/19 συνάντηση του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ BC, Μάκη Αγγελόπουλου, με το Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρα, Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» της Εκκλησίας της Ελλάδος, και τον Αρχιμανδρίτη κ. Παντελεήμονα, Διευθυντή του Κέντρου. Οι αθλητές θα εκπαιδευτούν στην Ακαδημία της ΑΕΚ BC με υποτροφία.

Ο γενικός διευθυντής της Ακαδημίας και διευθυντής Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. της ΑΕΚ BC, Γιώργος Νικολάου, υποδέχτηκε τους εκκολαπτόμενους αθλητές και τις οικογένειές τους, αλλά και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, κοινωνικούς λειτουργούς Ελένη (Έλλη) Κούβαρη, Αθανασία Κοτσιάτου και την ασκούμενη κοινωνική λειτουργό του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, Stephanie Von Scholten. Oι προπονητές Νάκης Μουρατίδης και Ανδρέας Γαβαλάς πραγματοποίησαν την πρώτη αξιολόγηση,  και θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ένταξης στην Ακαδημία. Στην προπόνηση συμμετείχε και ο Νικόλας Καψάλης, «εν ενεργεία» αθλητής της Ακαδημίας.

H AEK ΒC στα αγόρια και κορίτσια που παραβρέθηκαν στο Κλειστό διένειμε εμφανίσεις και συλλεκτικά δώρα.