Τιμούμε τη μνήμη του Στέλιου Σεραφείδη

Ο αθάνατος Στέλιος Σεραφείδης σταθερά μας εμπνέει, μας οδηγεί…

Στις 23 Οκτωβρίου 2021, προσδοκούσαμε να τιμήσουμε τον Άνθρωπο, τον Αθλητή, τον «Σημαιοφόρο» των ιδανικών μας, στο νέο μας ΣΠΙΤΙ, στα Άνω Λιόσια, με τρόπο που αξίζει στους Άξιους.

Η καταραμένη αρρώστια, που του έτρωγε τα σωθικά δεν του επέτρεψε να δώσει το «παρών». Πάλεψε σαν λιοντάρι μέχρι που λύγισε, στις 4 Ιανουαρίου 2022.

Η ΑΕΚ ΒC ανακοινώνει, ότι στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης των δράσεων «1922-2022: Ημέρες Ιστορίας και Μνήμης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, θα τιμήσει τη μνήμη τού (εκ Σαμψούντος καταγόμενου) Στέλιου Σεραφείδη, και μαζί του θα τιμήσει τη μνήμη όλων των προσφύγων από τη Μικρασία, την Πόλη και τον Πόντο.

Στην εκδήλωση θα παραστεί – και συνιστά μεγίστη τιμή για μας – η θυγατέρα του Στέλιου Σεραφείδη, Σοφία, η οποία και θα παραλάβει το έπαθλο, που δεν πρόλαβε να παραλάβει ο θρυλικός πατέρας της το περασμένο Φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δράσεις της ΑΕΚ BC «1922-2022: Ημέρες Ιστορίας και Μνήμης» πραγματοποιούνται με την (πολύτιμη) συνεργασία των Φίλων Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ και του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ (Σ.Π.Α.Κ. – ΑΕΚ).

                                Η ΑΕΚ BC ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

τις φίλες και τους φίλους της ΑΕΚ να παρευρεθούν στις δράσεις μας, αρχής γενομένης από την επίσκεψη στο ΠΠΙΕΔ, στα Ιερά Χώματα της προσφυγικής Νέας Φιλαδέλφειας, όπου θα δώσουν το «παρών» και οι αθλητές της «Βασίλισσας».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Λεωφ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Νέα Φιλαδέλφεια)

20:00 Ξενάγηση στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

20:45 Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του ΠΠΙΕΔ.

Κεντρικός ομιλητής

Νικόλαος Ουζούνογλου (Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών/Oμότιμος Καθηγητής ΕΜΠ): «Η σημασία της ανασύστασης του πνεύματος του Ελληνισμού της Ανατολής για όλο το Έθνος».

Αφηγήτρια

Κωνσταντίνα Σόγια (Επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας/Εκπαιδευτικός): Δραματοποιημένη αφήγηση αυθεντικών μαρτυριών Μικρασιατών δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Συντονιστής

Γεώργιος Νικολάου (Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ ΑΕΚ BC/Δημοσιογράφος)

*Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου

18:00: ΑΕΚ – Ιωνικός Νικαίας (Αγώνας Παλαιμάχων) – Οlympic Hall Άνω Λιοσίων.

*Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 24 – Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Τουρνουά Ακαδημιών Α.Ε.Κ., Α.Σ. Πέρα, Α.Ο. Ταταύλα (Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο, Μεγάλης Του Γένους Σχολής 10, Άλιμος)