«Θα μείνουμε στην ιστορία»

Ο κόουτς της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τον θρίαμβο της ομάδας του τονίζοντας ότι αυτό το επίτευγμα είναι ιστορικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Συγχαρητήρια σε όλους, στους παίκτες, τους βοηθούς μου, στον κόσμο μας για την φανταστική ατμόσφαιρα. Θα μείνουμε σίγουρα στην ιστορία της ΑΕΚ. Ήταν ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος. Κανείς δεν πίστευε σε εμάς. Στο τέλος, όταν όλοι πια έχουν πιστέψει, τότε είναι η πιο δύσκολη στιγμή. Το ότι παίξαμε τόσο καλό μπάσκετ στον τελικό δείχνει ότι το αξίζαμε και μάλιστα απέναντι στην καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης» τόνισε αρχικά και συνέχισε:

«Σίγουρα ο κόσμος μας έδωσε τεράστια ώθηση. Παίζουμε για τον κόσμο. Δεν υπάρχει λόγος να παίζαμε μπροστά σε χίλια άτομα. Μας έδωσαν έξτρα ενέργεια και η προσπάθειά μας ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με άλλα σημαντικά ματς».

Όταν ρωτήθηκε για το ποιος είναι θα ο επόμενος τίτλος του τόνισε: «Όλοι δουλεύουμε για τα αποτελέσματα και τα τρόπαια. Έχουμε πολλούς στόχους, οι οποίοι δεν είναι μόνο τρόπαια. Η ΑΕΚ έχει πολλούς τίτλους. Είναι δύσκολο να επαναλάβουμε κάτι, αλλά πρέπει να χτίσουμε μία ομάδα που θα κάνει συνεχώς ένα έξτρα βήμα».

Τέλος σε ερώτηση για το αν οι παίκτες του διάλεγαν τα σωστά παιχνίδια πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο να νικάς συνέχεια και είχαμε και μεγάλα ταξίδια ενδιάμεσα.  Όμως ξέραμε ότι σε κύπελλο και Τσάμπιονς Λίγκ είχαμε μεγαλύτερες πιθανότητες και τις αξιοποιήσαμε».

«Το χρωστούσα στους συμπαίκτες μου»

Ο MVP του τελικού, Μάικ Γκριν παραδέχτηκε ότι την Παρασκευή δεν είχε παίξει καλά και πως χρωστούσε κάτι στους συμπαίκτες του.

«Συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα για μια πολύ μεγάλη νίκη. Δεν ήμουν καλός την Παρασκευή το ήξερα και ήθελα να επανορθώσω. Χρωστούσα κάτι στους συμπαίκτες. Στον τελικό ένοιωθα πολύ καλά και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».