Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Ρόζα Ράντομ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με Ρόζα Ράντομ:

Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας, επειδή παίζαμε κάτω από μεγάλη πίεση. Εξαιτίας των προσδοκιών που υπάρχουν και από τα τελευταία αποτελέσματα. Δεν θα παραπονεθώ ότι δεν έπαιξαν καλά τα παιδιά, αλλά λόγω της πίεσης που υπήρχε, δεν ήταν τόσο αποφασιστικοί και επιθετικοί. Η Ρόζα Ράντομ απέδειξε ότι είναι ομάδα. Έβαλαν πολλά δύσκολα σουτ. Στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, είπαμε ότι θα κερδίσουμε. Παίξαμε δυνατά, κερδίσαμε, κάναμε καλή δουλειά. Είχαμε ωστόσο πρόβλημα στα ριμπάουντ. Ήταν μια πολύ καλή νίκη, που θα μας βοηθήσει, γιατί ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ιατρικό τιμ, την Ευρωκλινική και τον γιατρό, κύριο Μαραθεύτη για όλα όσα έκαναν για μένα».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην ομάδα: «Θεωρώ ότι σήμερα ήμασταν αρκετά διστακτικοί. Είχαμε προσθέσει μία διαφορετική άμυνα τις τελευταίες δύο μέρες. Ήταν καλή άμυνα πάνω στην μπάλα, αλλά αφήσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Θεωρώ ότι αν δεν είχαμε το πρόβλημα με τα ριμπάουντ, θα είχαμε κερδίσει στην κανονική διάρκεια».

Για τον Χάρις: «Είναι πολύ γνωστό ότι όταν έρθει ένας καινούριος παίκτης σε μια ομάδα, την… τρενάρει. Αυτό γίνεται σε κάθε περίπτωση. Ο Χάρις βρέθηκε ξαφνικά να παίζει στα PlayOffs, σε τελικό στην Κίνα. Χτύπησε και στο προτελευταίο ματς. Προσαρμόζεται όμως σιγά-σιγά. Ήταν πολύ καλός σήμερα. Αν δούμε τα ριμπάουντ που πήρε, ειδικά. Είναι κάτι που το έχει και για αυτό τον κράτησα μέχρι τέλους. Θέλει όμως χρόνο για να προσαρμοστεί και να προσαρμοστούν και οι άλλοι παίκτες γύρω του».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος τόνισε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, ενάντια σε μία ομάδα που δεν είχε ακόμα καμία νίκη στον όμιλο. Ωστόσο, η Ρόζα Ράντομ είναι πολύ καλή ομάδα. Το είχαμε δει στο βίντεο. Έπαιξαν πολύ καλά. Για την δική μας ομάδα, για άλλο ένα παιχνίδι δεν παίξαμε καλά. Δεν ήμασταν καλοί κυρίως στην άμυνά μας. Στην επίθεση γυρίσαμε καλά την μπάλα, είχαμε σωστά σουτ. Τα περισσότερα σουτ ήταν ελεύθερα. Ήταν καλές επιλογές. Πρέπει να βελτιωθούμε, κυρίως στην άμυνά μας, επειδή έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Θέλω να πω ότι σήμερα για πρώτη φορά είδα εμένα και τους συμπαίκτες μου, να παίζουμε όλοι μαζί, μέχρι τέλους. Ήμασταν σαν μια γροθιά. Όλοι μαζί. Είναι καλό βήμα αυτό για να προχωρήσουμε. Επίσης, την τελευταία εβδομάδα κάναμε πολύ δυνατές προπονήσεις. Αυτός είναι ο τρόπος για να γινόμαστε καλύτερη ομάδα και να παίρνουμε τις νίκες, για να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Όπως είδατε, όλες οι ομάδες μπορούν να κάνουν εκτός έδρας νίκες».

Ο προπονητής της Ρόζα Ράντομ, Βόιτσιεχ Καμίνσκι:  «Ο στόχος μας ήταν να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές πάντως, κάναμε αρκετά λάθη. Οι παίκτες μου προσπάθησαν, αλλά στο τέλος χάσαμε το ματς, δυστυχώς».

Ο Κέβιν Πάντερ δήλωσε: «Ήταν μία σκληρή ήττα για μας. Παλέψαμε. Είχαμε το προβάδισμα μέχρι αργά, αλλά το χάσαμε στο τέλος και τελικά χάσαμε και το ματς στην παράταση».