Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Ρέθυμνο

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με Ρέθυμνο:

«Να ευχηθώ στον κόουτς Σκουρτόπουλο και στο Ρέθυμνο καλή συνέχεια. Έχει φτιάξει καλή ομάδα. Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Ντράγκαν Σάκοτα, διότι χωρίς να με ξέρει και να τον ξέρω βρεθήκαμε στην ΑΕΚ με αγκάλιασε και με εμπιστεύτηκε. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία και τον ευχαριστώ γι αυτό. Ευχαριστώ και τον Ντούσαν Σάκοτα που επέστρεψε στην ομάδα που ανήκει. Τον ευχαριστήσω ακόμα περισσότερο διότι παρόλο που μιλήσαμε χθες το βράδυ και μου είπε θα έρθω αλλά δεν θα παίξω, όταν τον χρειάστηκα σήμερα από την πρώτη στιγμή μου είπε να τον βάλω και βοήθησε.

Όσον αφορά τον αγώνα για εμάς μέσα σε μια μέρα έπρεπε να προετοιμάσουμε την ομάδα για να παίξουμε σήμερα και να την ετοιμάσουμε και τακτικά. Δουλέψαμε πολύ, ήταν επικίνδυνο παιχνίδι. Έπρεπε να ετοιμάσουμε τους παίκτες, αλλά και να τους δώσουμε κίνητρο, διότι η ψυχολογική κατάσταση τους δεν ήταν καθόλου καλή. Έπρεπε να τους δώσουμε ένα κίνητρο. Από το πρώτο δευτερόλεπτο μπήκαν με ένταση στην άμυνα και στην τακτική είχαν μια πολύ καλή απόδοση.

Νομίζω ότι αμυντικά ήμασταν πολύ καλοί. Τακτικά, στην επίθεση θέλαμε να περάσουμε τη μπάλα στο καλάθι και το καταφέραμε. Είχαμε ομαδικό πνεύμα στην επίθεση και αυτό φαίνεται από τις 24 ασίστ. Ήταν ένα πολύ καλό ματς για εμάς».

Για το μέλλον του στην ΑΕΚ: «Εγώ δεν έχω μιλήσει με τον πρόεδρο. Ήξερα ότι ξεκινάμε και το πιο σημαντικό είναι πως έπρεπε να κερδίσουμε σήμερα. Ό,τι γίνει θα γίνει για το καλό της ΑΕΚ. Βάζουμε την ομάδα πάνω απ’ όλα».

Για τη ψυχολογία της ομάδας: «Το λέω αυτό παρόλο που δεν ήμουν από την αρχή της χρονιάς στην ομάδα. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς. Πάρα πολλές φορές αυτό που φαίνεται λάθος όλοι το ξέρουν. Γίνονται πάρα πολλά πράγματα που πολλοί δεν ξέρουν ποιος και τι. Έγινα πολλά. Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος βγήκαμε εκτός. Ο βασικότερος φετινός στόχος είναι η ομάδα να τελειώσει και να κερδίσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Το ρόστερ είναι αρκετά έως πολύ δυνατό. Η Ευρώπη προσφέρει κάποια πράγματα, όμως έχοντας ένα παιχνίδι την εβδομάδα δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε καλές προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει το τελικό ρόστερ και η δυνατότητα καλών προπονήσεων. Άρα μόνο βελτίωση μπορεί να έχει αυτή η ομάδα».

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ανέφερε: «Ξεκινήσαμε τον αγώνα πολύ συγκεντρωμένα. Ήταν κάτι που μας έλειπε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και καταφέραμε και κερδίσαμε».

Για το εάν τίθεται θέμα αποχώρησής του: «Όχι, είμαι παίκτης της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αποχώρησης».

Για τις αλλαγές στην ομάδα: «Δεν είμαι υπεύθυνος να πω τι είναι σωστό. Αυτά τα αποφασίζει η διοίκηση. Ελπίζω αυτή η αλλαγή να μας βοηθήσει. Είχαμε κάποια προβλήματα. Ο μόνος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και μέσω των προπονήσεων θα βελτιωθούμε».

Ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Θανάσης Σκουρτόπουλος, σημείωσε: ««Ήταν ένα παιχνίδι όπως όλα. Η ομάδα δεν έκανε καλό ξεκίνημα. Είχαμε δουλέψει πολύ καλά, όμως ένα περιστατικό με τον Σάφτενααρ μας τα εκμηδένισε όλα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είχαμε κάποιες απώλειες επίσης. Το παιχνίδι πήγε σε δεύτερη μοίρα. Ο καλός ρυθμός της ΑΕΚ κράτησε την διαφορά. Κρατάμε το καλό κομμάτι και συνεχίζουμε τη δουλειά ώστε να μπούμε διαφορετικοί στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος».

Για τους τραυματίες: «Ο Ματαλών έβγαλε τον ώμο του και θα είναι εκτός για μεγάλο διάστημα. Ο Τσακαλέρης έχει ένα διάστρεμμα. Ο Σάφτενααρ θα είναι μαζί μας με την Κηφισιά ενώ ο Κάρτερ δεν έχει κάτι σοβαρό».

Μάριος Ματαλών: «Ξέραμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να δώσουμε το καλύτερο, όμως όταν παίζεις με την ΑΕΚ δεν φτάνει αυτό. Παίζουμε ένα παιχνίδι-φωτιά με την Κηφισιά και επικεντρωνόμαστε σε αυτό. Κρατάμε τα καλά και συνεχίζουμε».