Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Προμηθέας Πάτρας

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με Προμηθέα:

«Ξέραμε ότι δεν θα ήταν ένα εύκολο παιχνίδι για εμάς. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα με ταλαντούχο ρόστερ. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου και δείξαμε χαρακτήρα. Ήταν δύσκολο για εμάς μετά τα συνεχόμενα ταξίδια. Η ομάδα έδειχνε κουρασμένη ενώ αντίθετα ο Προμηθέας ανεβαίνει συνεχώς. Έχει βρει τον τρόπο να παίρνει νίκες και έχει πολύ καλό ρόστερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση συνεχίσαμε να έχουμε κάποιες τραγικές επιλογές χωρίς να διαβάζουμε τις φάσεις. Δεν είχαμε υπομονή. Τούς δίναμε ο, τι ήθελαν. Αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα. Όπως και να ‘χει, νικήσαμε και αυτό είναι το σημαντικό στο τέλος της ημέρας».

Ο Τζαουάντ Γουίλιαμς τόνισε: «Ξέραμε ότι σήμερα θα ήταν δύσκολο ματς. Ο Προμηθέας έχει πολύ ταλαντούχο ρόστερ και το κλειδί του αγώνα θα ήταν η άμυνα για να κερδίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε τα πάντα εκτός από το να παίξουμε άμυνα. Ευτυχώς δεν μας κόστισε και κερδίσαμε».

Ο προπονητής του Προμηθέας, Νίκος Βετούλας, σημείωσε: «Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήμασταν πολύ καλοί. Η απόδοση των παικτών έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που πιστέψαμε πως μπορούμε να νικήσουμε. Σίγουρα, κάποια χαμένα ριμπάουντ και η ποιότητα παικτών της ΑΕΚ, δεν μας επέτρεψε να διεκδικήσουμε το ματς μέχρι τέλους. Η ΑΕΚ έχει βαθύ ρόστερ και έχει την ποιότητα να μην συγχωρήσει τα λάθη. Δείξαμε αρκετά καλό πρόσωπο, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στο πώς αντιμετωπίζουμε επιθετικές άμυνες, όπως η σημερινή της ΑΕΚ. Αργήσαμε να βρούμε ελεύθερους συμπαίκτες και είχαμε κακές αποφάσεις στην επίθεση»

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος, τόνισε: «Σήμερα θεωρώ πως δείξαμε δύο πρόσωπα. Μετά τα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου χαλαρώσαμε αμυντικά. Επιτρέψαμε στην ΑΕΚ να βάλει κάποια σουτ, χάσαμε ριμπάουντ και κολλήσαμε στην επίθεση. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που δεν συγχωρεί όταν δεν έχεις διάρκεια στην απόδοση σου. Εμείς κρατάμε την εικόνα μας στα δύο πρώτα δεκάλεπτα και κοιτάμε το επόμενο ματς του Πρωταθλήματος. Καλή επιτυχία στην ΑΕΚ. Αυτό που ήθελα όπως και συμπαίκτες μου ήταν να κερδίσουμε. Δεν το καταφέραμε. Δεν θεωρώ ότι έχω να αποδείξω κάτι. Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε».