Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Ο συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα (σ.σ. έκλεισε η φωνή του Σερβοέλληνα τεχνικού), Άγγελος Κορωνιός, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:

«Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και στον κόουτς Μαρκόπουλο. Γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ θα έρθει και θα παίξει σκληρά και συγκεντρωμένα όπως κάνει σε κάθε αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο παρκέ. Εμείς είχαμε δουλέψει για να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να έχουμε επιθετική άμυνα στον αντίπαλο, κάτι που δεν έγινε σήμερα. Δεχτήκαμε 93 πόντους που είναι πάρα πολλοί σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Είναι αλήθεια ότι έπαιξαν ρόλο οι συνεχόμενες διακοπές στο Πρωτάθλημα, καθώς είχαμε βρει ρυθμό ως ομάδα και αποσυντονιστήκαμε. Κάποιοι παίκτες που είχαν βρει ρυθμό πριν τις διακοπές αποσυντονίστηκαν.

 

Δεν είναι δικαιολογία, είναι η πραγματικότητα, κάτι που φάνηκε σήμερα. Όμως το Πρωτάθλημα δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει να κερδίσουμε τον ΚΑΟΔ και παράλληλα να περιμένουμε το αποτέλεσμα του Άρη για να δούμε αν θα καταλάβουμε την τέταρτη θέση. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, πρέπει να δούμε τα λάθη που κάναμε σήμερα και να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Καλή συνέχεια στον ΠΑΟΚ».

 

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος ανέφερε: «Δεν ακολουθήσαμε το πλάνο πάνω στο οποίο δουλέψαμε όλη την εβδομάδα. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη υπομονή στην επίθεση και πάντα ψάχνει τον ελεύθερο παίκτη. Θεωρώ ότι ακόμα και όταν βγάζαμε την άμυνα, χάναμε τα ριμπάουντ. Γενικά χάσαμε πολλά κρίσιμα ριμπάουντ τα οποία θεωρώ ότι μας «σκότωσαν» γιατί δώσαμε πολλές δεύτερες ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε 93 πόντους, ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσουμε. Πρέπει να μας γίνει μάθημα αυτή η ήττα, γιατί από εδώ και πέρα θα παίζουμε παιχνίδι κάθε τρεις μέρες. Πρέπει να αντιδράσουμε σωστά, αλλά πιστεύω ότι έχουμε τον χαρακτήρα και το ταλέντο για να το κάνουμε».

 

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος υποστήριξε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη συγκέντρωση που έδειξαν σε όλο το παιχνίδι. Έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα που διαθέτει στο ρόστερ της ποιοτικούς παίκτες. Μάλιστα, κάποιοι από τους σουτέρ που έχει είναι από τους καλύτερους των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να κάνουμε πολλά λάθη και πράγματι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μόλις 4 λάθη. Καταφέραμε να βάλουμε κάποια μεγάλα σουτ, δεν δώσαμε εύκολα καλάθια στον αντίπαλο και έτσι κερδίσαμε. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ΑΕΚ».

 

Από την πλευρά του ο Τζούλιαν Βον πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το παιχνίδι που έκανε σήμερα. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τους παίκτες, τους προπονητές και τους οπαδούς της ΑΕΚ. Δουλέψαμε σκληρά όλη την εβδομάδα και προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό τον αγώνα, κάτι που καταφέραμε. Θέλαμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της ΑΕΚ, αυτό κάναμε και έτσι κερδίσαμε».