Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον ημιτελικό με Παναθηναϊκό:

«Νομίζω ότι το να πω ότι είναι μία τεράστια νίκη για την ομάδα μας, είναι λίγο. Πάμε στον Τελικό, με νίκη επί του Παναθηναϊκού, άρα καταλαβαίνετε ότι είναι τεράστια νίκη. Για μένα το μπάσκετ έχει να κάνει με την ενέργεια που βγάζει ένας παίκτης για 40 λεπτά και νομίζω είναι φυσιολογικό, με αυτόν τον κόσμο που μας βοήθησε πολύ, να βγάλουμε αυτή την ενέργεια.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο μας. Έχουμε περάσει μία πολύ δύσκολη φάση και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους φροντιστές, το ιατρικό τιμ, όλους. Τέλος, αφήνω τους παίκτες, που νομίζω ότι το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι για 40 λεπτά έπαιξαν ο ένας για τον άλλον, έπαιξαν για τη φανέλα. Οποιονδήποτε παίκτη έφερα από τον πάγκο, έδωσε το μάξιμουμ. Να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτό που είπα στους παίκτες, είναι ότι θέλω να χαρούν για 2-3 ώρες μόνο. Μετά έχουμε ένα ταξίδι αύριο, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Τρίτη. Πρέπει να ξεχάσουμε την πρόκριση. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει άδειασμα ψυχολογικό, αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε και να πάμε να παίξουμε κόντρα στη Στρασμπούρ».

Συζητήθηκαν πολλά για τον ίδιο και τους παίκτες, αν έπαιξε αυτό ρόλο στο σημερινό ματς και για ενέργεια που παίζει ο ΠΑΟ, σήμερα δικαιώθηκε η ΑΕΚ για παίκτες που πήρε με ενέργεια: «Για το πρώτο κομμάτι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Το μόνο που ξέρω να κάνω είναι να δουλεύω με τους παίκτες μου και να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη από τον Οκτώβρη. Χρειάζεται υπομονή. Για το δεύτερο κομμάτι, εγώ πιστεύω στους παίκτες που έχουμε, προσπαθώ να πάρουμε το καλύτερο. Υπάρχει ανταπόκριση και νομίζω ότι θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια».

Αν έβλεπε ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει ένα μεγάλο αποτέλεσμα: «Είναι ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είναι μια νίκη που μας πάει στον τελικό. Σίγουρα, δεν είμαστε 100% έτοιμοι. Μόνο δουλειά θέλει τώρα. Όποιος δουλεύει, νομίζω ότι σε βάθος χρόνου, δικαιώνεται».

Τσάβι Πασκουάλ: «Να συγχαρώ πρώτα την ΑΕΚ για τη νίκη της και την πρόκριση στον Τελικό. Ήταν ένα ματς στο οποίο, τα πρώτα 5 λεπτά δεν καταφέραμε να ξεφύγουμε στο σκορ, αν και είχαμε κάποια πλεονεκτήματα στο παρκέ. Χάσαμε πάρα πολλά εύκολα σουτ, κοντά στο καλάθι, ελεύθερα σουτ μακριά από το καλάθι, ελεύθερες βολές. Από εκεί και πέρα, στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ένα νέο παιχνίδι, πολύ κλειστό.

Τις σημαντικές στιγμές, δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Από την άλλη μεριά, η ΑΕΚ σκόραρε σε όλες τις ελεύθερες βολές. Πιστεύω ότι σε ένα ματς με αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι υπερβολικό να χάνεις τόσες πολλές βολές και αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά του παιχνιδιού».