Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Oλύμπια

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με Ολύμπια Λιουμπλιάνας:

«Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάναμε για 30 λεπτά. Κρατήσαμε την ένταση για σχεδόν 40 λεπτά. Χάσαμε την συγκέντρωσή μας όμως, κάναμε κάποια λάθη. Ξέραμε ότι ο Ντούσαν είχε πρόβλημα και έπρεπε να τον χρησιμοποιήσουμε προσεκτικά. Ο Κέλσι είχε θέμα και ο Τζέιμς, ωστόσο τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, τα πήγαν πολύ καλά. Είναι ευχάριστο αυτό για μία ομάδα. Δεν μιλάω συχνά για παίκτες αλλά θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Έντιν. Ξέρω ότι ήταν απογοητευμένος, αλλά έχει κάνει πολλή δουλειά και ήταν έτοιμος να παίξει σήμερα. Μας βοήθησε πολύ.

Για το αν ισχύει πως θα αποχωρήσει ο Σι και θα αποκτηθεί άλλος παίκτης: «Από σεβασμό στα παιδιά που έπαιξαν σήμερα, δεν θέλω να μιλήσω για μεταγραφές. Σήμερα θέλω να μιλήσω μόνο για το παιχνίδι και για τα παιδιά που έπαιξαν».

Για το αν ο Άτιτς θα μπορούσε να αλλάξει τον Σι στο πρωτάθλημα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον Άτιτς. Δεν είμαι απογοητευμένος από τον Σι. Έπαιξε καλύτερα ο Άτιτς σήμερα. Στο μέλλον θα δούμε».

Για την ενέργεια στην άμυνα και πως το κατάφερε: «Το έχω πει και στο παρελθόν, είναι αρχή ακόμα. Νομίζω ότι δουλεύουν πάρα πολύ τα παιδιά. Έχουμε κάποια παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία. Μιλάμε πάρα πολύ σαν ομάδα κατ’ιδίας. Βλέπουμε video. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Με δουλειά και υπομονή, θα παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε».

Για το αν πλησιάζει η ΑΕΚ σε αυτό που θέλει: «Είμαι αισιόδοξος. Νομίζω ότι παίζουμε καλύτερα τον τελευταίο καιρό. Βγάζουμε κάποια πράγματα στο γήπεδο. Εγώ προσωπικά είμαι τελειομανής. Δεν ξέρω όμως πολλές καινούριες ομάδες που οι προπονητές τους, να είναι ευχαριστημένοι αυτή την εποχή. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είμαι αισιόδοξος. Δουλεύουμε πολύ και θα βελτιωθούμε».

Ο Ελόνου τόνισε: «Γενικά, είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη που χρειαζόμασταν στο BCL. Ο κόουτς, μας έδωσε ένα καλό πλάνο. Αντιδράσαμε καλά στις καταστάσεις που παρουσιάστηκαν. Έπρεπε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Αυτό κάναμε, γιατί είχαν καλούς σουτέρ και έτσι καταφέραμε να κερδίσουμε».

Ο προπονητής της Ολύμπια, Γκάσπερ Οκόρν: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Είναι πολύ απλό. Όταν κάνεις 20 λάθη και ο αντίπαλος έχει 10 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο, τα πράγματα δεν θα είναι καλά. Χάσαμε εντελώς τον έλεγχο σε αυτούς τους δύο τομείς. Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ουσιαστικά είχαν κριθεί τα πάντα».

Ο Τζόρνταν Μόργκαν σημείωσε: «Περιμέναμε ότι θα έρθουμε εδώ και θα αντιμετωπίσουμε μία πολύ έμπειρη ομάδα. Ο κόουτς ήθελε να είμαστε δυναμικοί σήμερα, αλλά δεν κάναμε καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Κάναμε εύκολα λάθη και δεχθήκαμε πολλά λέι απ και καλάθια σε αιφνιδιασμούς. Προφανώς δεν τα πήγαμε όσο καλά μπορούσαμε. Έπρεπε να είμαστε καλύτεροι, αλλά μας πίεσαν πολύ. Πολλές φορές ακόμα και όταν εμείς οι ψηλοί είχαμε την μπάλα στη ρακέτα, είχαμε πίεση από 2-3 παίκτες της ΑΕΚ».