Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Λαύριο DHI

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με Λαύριο:

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί οι παίκτες μου που πήραν το παιχνίδι πολύ σοβαρά. Είχαμε βέβαια κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας, αλλά γενικά ήμασταν καλοί. Ήταν συγκεντρωμένοι οι παίκτες μας και έτσι αυτό το παιχνίδι μας έδωσε την δυνατότητα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής σε πολλούς παίκτες να κάνουμε ροτέισον και ταυτόχρονα να δώσουμε χρόνο συμμετοχής στον Φάλκερ, προκειμένου να είμαστε όλοι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι μας. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα καλό παιχνίδι»

Για την αλλαγή του Όουενς: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Τζος επειδή πραγματικά προσπάθησε πολύ, ήταν επαγγελματίας και ένα εκπληκτικό παιδί, το οποίο έπαιξε σκληρά ακόμα και όταν έμαθε ότι ίσως φύγει. Η αποχώρησή του μας στεναχώρησε. Δυστυχώς όμως ο Όουενς δεν βρήκε τρόπο να προσαρμοστεί στην φιλοσοφία μας. Ένας άλλος λόγος είναι ότι αλλάξαμε το ρόστερ ξαφνικά το καλοκαίρι λόγω της φυγής του Μαυροκεφαλίδη και ξαφνικά άλλαξε ο ρόλος του και έγινε πιο απαιτητικός. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν εύκολο να ακολουθήσει την φιλοσοφία μου. Επίσης το περιβάλλον στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο επειδή ο κόσμος ξέρει μπάσκετ και είναι απαιτητικός. Μετά το τουρνουά στην Τουρκία άρχισα να σκέφτομαι ότι αν βρούμε ομάδα για αυτόν και βρούμε κι εμείς παίκτη θα κάναμε κάτι. Ο Φάλκερ είναι ένας έμπειρος παίκτης, που στήνει καλά σκριν, πασάρει καλά και ταιριάζει την φιλοσοφία μας. Δεν είναι τέλειος, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει αυτή τη στιγμή. Εύχομαι τα καλύτερα στον Τζος».

Ο Τζαουάντ Γουίλιαμς δήλωσε: «Παίξαμε πολύ καλά, αν και στην άμυνα πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Το θέμα όμως είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις. Σήμερα κάναμε απλώς ένα ακόμα βήμα ψηλότερα».

Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, τόνισε: «Η ΑΕΚ κέρδισε το ματς στα πρώτα 5-6 λεπτά. Δεν μπήκαμε στο πνεύμα του αγώνα καθόλου, δεν δημιουργήσαμε δυσκολία στην ΑΕΚ. Δεν ήταν παιχνίδι που στοχεύαμε στους δύο βαθμούς, αλλά για εμάς σημασία έχει ότι δεν διεκδικήσαμε ποτέ το παιχνίδι. Αυτό πρέπει να το δουλέψουμε, να το δούμε και να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί στην συνέχεια. Ήταν πολύ ωραία στιγμή αυτή με τον κύριο Τρόντζο και χωρίς αυτό που θα πω να είναι μομφή, έχει να κάνει με όλες τις ομάδες, κάποια στιγμή θα πρέπει να βραβεύονται όλοι αυτοί που έχουν μοχθήσει για το άθλημα. Αυτό θα ήταν δικαίωση για αυτά που έκαναν στο παρκέ».

Ο Χριστόφορος Στεφανίδης σημείωσε: «Αρχικά να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήμασταν εδώ στην βράβευση του κύριου Τρόντζου και ήταν μία ιδιαίτερη στιγμή και ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλες. Όσο για το παιχνίδι, δεν αντέχει σε κριτική. Η ΑΕΚ πήρε την ατμόσφαιρα στα πρώτα λεπτά, πάτησε πιο καλά από εμάς. ¨Όταν η διαφορά πηγαίνει στους 20 πόντους δεν μπορείς να το γυρίσεις. Κάναμε μία προσπάθεια και μειώσαμε στους 10 πόντους, αλλά δεχθήκαμε ένα μεγάλο σερί και το παιχνίδι κρίθηκε εκεί. Δεν είναι από τα παιχνίδια που υπολογίζουμε. Μεγάλη σημασία έχει το παιχνίδι με τα Τρίκαλα που ακολουθεί και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό».