Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Κηφισιά

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Κηφισιά:

«Είμαι ακόμη σε υπερένταση από τον αγώνα. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο να ηρεμήσω. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Στόχος μας ήταν να πάρουμε αυτές τις τρεις νίκες σε λίγες μέρες απέναντι σε καλές ομάδες. Ο ρυθμός ήταν αργός στην αρχή, για ένα δεκάλεπτο παίξαμε αλλά στο τέλος χαλαρώσαμε. Στην Πάτρα έγινε το ίδιο, αλλά εδώ δεν είχαμε τόσο μεγάλη διαφορά και γι’ αυτό είναι απαράδεκτο. Θυμηθείτε πως χάσαμε από τον ΠΑΟΚ. Το θέμα είναι πως νικήσαμε και τώρα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς».  

Για το κοντό σχήμα της Κηφισιάς και για το πόσο τον προβλημάτισε: «Δεν μου άρεσε όταν έμαθα πως η Κηφισιά ήρθε χωρίς τον σέντερ της (σ.σ. Σμιθ). Έπαιξε χωρίς άγχος, με πολλά κοντά σχήματα κι εμείς μπερδευτήκαμε. Παίζαμε αργά, κολλάγαμε στα σκριν, χωρίς καλές περιστροφές και αντιμετωπίσαμε προβλήματα. Στο ημίχρονο συζητήσαμε για κάποιες αλλαγές στην άμυνα, τις εφαρμόσαμε και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Είχαμε προβλήματα στην αντιμετώπιση της ζώνης και σε κάποια τρικ των αντιπάλων, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκαμε λύσεις. Κερδίζουμε τα παιχνίδια από την άμυνα και αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου».

Για τα προβλήματα στην άμυνα πικ εν ρολ: «Έχουμε μεγάλα προβλήματα στην άμυνα στο πικ εν ρολ. Παίζαμε πίσω από το σκριν τον Στίγκερς για να αντιμετωπίσουμε τις διεισδύσεις του. Ο Γκριν αμέσως μετά το ματς στην Πάτρα πήγε στην Ιταλία για να φέρει την οικογένειά του και ξέραμε πως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν. Ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Ο Κατσίβελης ήταν εκτός και ο Μπράουν δεν είναι πόιντ γκαρντ αλλά περισσότερο σούτινγκ γκαρντ Δεν παίξαμε καθόλου καλή άμυνα, το είδαμε από την αρχή».

Ο Γιάννης Καλαμπόκης ανέφερε: «Είμαστε απαράδεκτοι για τον τρόπο που προετοιμάσαμε το παιχνίδι και μπήκαμε σε αυτό. Η καλή εμφάνιση στην Πάτρα ίσως επηρέασε αρνητικά τη σωστή προσέγγιση του αγώνα. Θα πρέπει ο καθένας μας να αντιμετωπίσει σωστά την κατάσταση. Έχουμε βρει έναν τρόπο παιχνιδιού που μας ταιριάζει και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν. Παίξαμε πολύ καλά στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος χαλαρώσαμε. Η νίκη είναι πολύ σημαντική και ο στόχος της τετράδας ουσιαστικά επιτεύχθηκε. Θέλουμε την τρίτη θέση και αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό απέναντι στον Άρη. Αγαπώ το μπάσκετ είτε παίζω πολύ είτε λίγο. Το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να είσαι θετικός όσο χρησιμοποιείσαι. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει και ο καθένας να δίνει ό,τι καλύτερο έχει».

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε: «Ήρθαμε να παίξουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει αρχίσει να βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει τα ματς, βασιζόμενη στην άμυνά της. Έπρεπε να βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε την πίεση που ασκεί η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια. Στο πρώτο μέρος πετύχαμε σχεδόν 40 πόντους, με τον τρόπο που εμείς θέλαμε, με δημιουργίες και συνεργασίες. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της απουσίας του Σμιθ, αλλά βρήκαμε τις λύσεις. Ξέραμε πως έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε διαφορετική στο τρίτο δεκάλεπτο, μας πίεσε πολύ και βρήκε ρυθμό στην επίθεση φτάνοντας σε διαφορά 17 πόντων. Ήταν για μας δύσκολο να επανέλθουμε, αλλά παρ’ όλα αυτά βρήκαμε τις δυνάμεις να το κάνουμε. Παίξαμε πολύ καλύτερα στην άμυνά μας, εκμεταλλευτήκαμε την πιθανή χαλάρωση της ΑΕΚ και αν ήμασταν πιο τυχεροί σε κάποια σουτ στο τέλος, θα μπορούσαμε να πάμε τουλάχιστον στην παράταση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Η ΑΕΚ χτίζεται σε βάσεις πρωταθλητισμού και της εύχομαι καλή συνέχεια. Κρατάμε το χαρακτήρα και το πνεύμα της ομάδας, ακόμη περισσότερο επειδή έχουμε πολλά μικρά παιδιά».

Για τον τραυματισμό του Πόποβιτς: «Δέχτηκε μια ακούσια αγκωνιά από κάποιον παίκτη της ΑΕΚ. Έκανε ράμματα και τώρα φαίνεται πως είναι καλά».

Ο Ντάστιν Χογκ ανέφερε: «Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Μπήκαμε επιθετικά, πήραμε ένα γρήγορο προβάδισμα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαμε νωθροί. Έβαλαν πολλά σουτ, έπαιξαν καλή άμυνα και παρότι προσπαθήσαμε στην τέταρτη περίοδο δεν τα καταφέραμε, αφού είχαμε μπει μόνοι μας σε μια μεγάλη τρύπα. Πάντως κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια».