Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την Χαποελ:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για μία ακόμα νίκη σε αυτή τη διοργάνωση. Ο τρόπος που κερδίσαμε αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Διορθώσαμε πολλά στο ημίχρονο. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους από το τρανζίσιον και το λόου ποστ, κάτι που δεν συνέβη στο δεύτερο.

Για το νωθρό ξεκίνημα: «Δεν είμαστε τέλεια ομάδα, έχουμε και εμείς προβλήματα για το πως θα λειτουργήσουμε χωρίς καθαρό πλέι μέικερ. Χρειάζεται να προσαρμοστείς όσο πιο γρήγορα γίνεται στο πως παίζει ο αντίπαλος. Σαράντα λεπτά είναι μεγάλη διάρκεια και σου δίνει ευκαιρίες να σκεφτείς και να αλλάξεις πολλά πράγματα σε έναν αγώνα. Η Χάποελ είναι μία πολύ καλή ομάδα. Είναι ακόμα αρχή της σεζόν και πολλά πράγματα δεν πάνε όπως πρέπει, όμως οι νίκες μας ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση.

Ζητάω από τον κόσμο ιδιαίτερα, που μας αγαπάει πολύ, να μας στηρίζει πάντα και να έχει περισσότερη κατανόηση. Αυτές οι νίκες δεν είναι τυχαίες, είναι πολύ μεγάλες. Δε νικήσαμε τη Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ, αλλά ξέρετε τι αντίπαλο είχαμε».

Για την ανάγκη ενίσχυσης: «Ότι σκεφτόμαστε την ενίσχυση είναι αλήθεια. Δεν είμαι σε θέση να μιλήσω όμως. Θέλει λίγες ημέρες υπομονή. Αν είναι κάτι για καλό θα γίνει το γρηγορότερο δυνατό».

Ο προπονητής της Χάποελ, Ντάνι Φράνκο, δήλωσε: «Μπήκαμε πολύ δυνατά στο πρώτο ημίχρονο. Εκτελέσαμε σωστά όλα όσα είχαμε σχεδιάσει. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος δεν παρουσιάσαμε την ίδια εικόνα. Πρέπει να μάθουμε από αυτό που μας συνέβη. Όταν γυρίσουμε πίσω στο Ισραήλ θα εξετάσουμε τα λάθη που κάναμε και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε».

Προσπαθούμε να κοιτάμε τον εαυτό μας, όχι τις άλλες ομάδες. Ο όμιλος είναι ανοιχτός, είναι πολύ νωρίς και μπορούμε να διορθώσουμε πολλά. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα το οποίο αγαπάμε και δεν έχει να κάνει μόνο με επίθεση και άμυνα. Έχει να κάνει με προσωπικότητες, με ανθρώπους και πρέπει να το προσεγγίζουμε σωστά».