Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Άρης

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Άρη:

Γιούρι Ζντοβτς: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Περιμέναμε ένα δύσκολο ματς. Είχαμε προβλήματα με το ρόστερ πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά παλέψαμε. Ήταν πολύ θετικό πριν το ματς που δεν φοβόμουν διότι χάσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες. Το ματς εξελίχθηκε σαν το προηγούμενο αλλά βρήκαμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε και να βάλουμε σημαντικά σουτ στο τέλος. Εάν δεν γινόταν αυτό στο τέλος μπορεί να μην κατέστρεφε την εικόνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Έπρεπε να κερδίσουμε. Νιώθουμε έτοιμοι για τον τρίτο αγώνα. Σίγουρα δεν είναι έξυπνο που αντιδράσαμε στις προσκλήσεις τους.  Ξέρουμε ότι… ξυπνήσαμε όλοι τη Θεσσαλονίκη. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε, να δούμε τους παίκτες που είναι εκτός αν είναι έτοιμοι και να παίξουμε ένα καλό ματς στη Θεσσαλονίκη και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

(Για την απουσία Μαυροκεφαλίδη και γιατί ο Άρης ξαναμπήκε στο ματς από το -16): «Είναι λίγο άδικο να αναλύσω το ματς χωρίς να δω το βίντεο. Απλά κάναμε αμυντικά λάθη. Αφήσαμε τον Ζάρα να σκοράρει τρίποντα. Προσπάθησαν να επιτεθούν στα δύσκολα σημεία της άμυνα μας. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Χαλαρώσαμε λίγο στην άμυνα που εμφανίσαμε αδυναμίες, χάσαμε την… τύχη που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό είναι το μπάσκετ. Έβαλαν κάποια δύσκολα σουτ. Εμείς τα χάσαμε και χάσαμε και την αυτοπεποίθηση μας. Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο ότι θα πρέπει να παίξουν έξυπνα και να μην δώσουν αφορμή στους διαιτητές να σφυρίξουν εναντίον μας. Δεύτερος λόγος ήταν ότι δεν είχαμε αρκετούς παίκτες στο ρόστερ κυρίως στα γκαρντ. Κάποιοι έπαιξαν περισσότερο και κουράστηκαν. Το πιο σημαντικό είναι ότι πιστέψαμε στη νίκη, δεν χάσαμε την αυτοπεποίθηση μας, ο κόσμος ήταν δίπλα μας, βρήκαμε τα πατήματα μας και πήραμε τη νίκη. Ο Λουκάς είναι εκτός».

Ο Μάικλ Έρικ ανέφερε: «Ήταν ένα καλό ματς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή στο τέλος συμβαίνει όταν είναι ανταγωνιστικά τα ματς. Είμαστε σίγουροι ότι και το τρίτο ματς θα είναι έτσι στη Θεσσαλονίκη»..  

(Για το αν έχει εικόνα από τι συνέβη στο τέλος): Η ανθρώπινη φύση είναι έτσι όταν υπάρχουν ανταγωνιστικά ματς. Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Oι παίκτες του Άρη ήταν νευριασμένοι για την ήττα και συμπεριφέρθηκαν αντιεπαγγελματικά, μετέτρεψαν σε διένεξη αυτόν τον αγώνα. Τα έχω ξαναδεί αυτά και τα θεωρώ κομμάτι του αγώνα. Δεν μπορώ να πω ποιος έχει την ευθύνη. Έγινε ότι έγινε».

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε: «Έγινε ένα επεισοδιακό παιχνίδι με πολλές εντάσεις. Ήταν μία εμπειρία γι αυτούς που έπαιξαν και γι αυτούς που το είδαν. Θα ανασυνταχθούμε και θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση».

(Για τα επεισόδια): Δεν θα ήθελα να πω κάτι. Είμαι εν βρασμό. Καλύτερα να δούμε το βίντεο και να τα ξαναπούμε».