Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Άρης

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με Άρη:

«Συγχαρητήρια στον Άρη για την καθαρή νίκη. Έλεγα πάντα καλά λόγια για την ομάδα του. Βοηθήσαμε πάρα πολύ, για να έχουν μια τόσο καλή εμφάνιση. Όπως είπε και ο Ουάιτ, υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω σε μια ομάδα, όταν παίζεις διπλούς αγώνες μέσα στην εβδομάδα. 

Η αντίδραση μας ήταν πολύ κακή. Χωρίς ενέργεια καθόλου. Μας… ξεφούσκωσε το ματς με τη Γαλατασαράι. Σε λίγες μέρες παίζουμε συνεχόμενα ματς. Ορισμένα παιδιά παίζουν εδώ και δύο μήνες πάνω από 30 λεπτά, σήμερα δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν. Είναι και οι αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ.

Επίσης είχαμε 18 λάθη, 10 χαμένες βολές, είναι ένα αποτέλεσμα αυτού που λέω. Υπάρχει απίστευτο άγχος. Εγώ προσωπικά δεν νιώθω άγχος, αλλά μπορώ να καταλάβω τα νέα παιδιά. Συνεχίζουμε. Πρέπει να βρούμε λύσεις και από αυτούς που σήμερα δεν έπαιξαν πολύ. Καλή συνέχεια στον Άρη και στις δύο διοργανώσεις και εμείς συνεχίζουμε αύριο με ταξίδι και την Τρίτη με αγώνα».

Σε ερώτηση για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η ΑΕΚ για να… στρώσει: «Πιστεύω είναι λογικό ότι όταν γίνονται αλλαγές, χρειάζεται χρόνος. Παίζουμε συνέχεια ματς. Αν είχαμε κάθε Σάββατο αγώνα, θα βρίσκαμε λύσεις μέσω της προπόνησης. Εμείς δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε προπονήσεις με τα συνεχόμενα ματς. Ο παίκτης θα στρώσει μέσα στον αγώνα, αλλά καλό είναι να έχουμε και προπονήσεις. Ξέρουμε ότι η εμφάνιση μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις την… φόρμα, όταν παίζεις συνεχόμενα παιχνίδια. Πολλά παιδιά δεν έχουν παίξει μαζί, όταν γίνονται αλλαγές. Έχουμε ματς μπροστά μας και στο τέλος θα κριθούν όλα».

Ο Δημήτρης Κατσίβελης ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Δεν ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι. Δεν βγάλαμε την ενέργεια που απαιτούσε το ματς. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε στο παιχνίδι. Δεν τα καταφέραμε και χάσαμε. Συνεχίζουμε. Πρέπει αύριο κιόλας να αφήσουμε πίσω μας το ματς με τον Άρη και να κοιτάξουμε το επόμενο με τη Νίζνι»

Ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, τόνισε:  «Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, για την μετάλλαξη αυτή μέσα σε τρεις μέρες, έπειτα από την… βαριά ήττα από την Μπουντούτσνοστ. Κάναμε πολύ μεγάλη εμφάνιση σήμερα. Η αξία του αντιπάλου, δίνει μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας. Είχαμε μια πολύ διδακτική ήττα την Τετάρτη. Μάθαμε κάποια πράγματα. Ήταν από τα ανεξήγητα βράδια. Δεν είχαμε εκεί την συγκέντρωση και την ενέργεια που θα έπρεπε. Σήμερα την είχαμε και για αυτό κερδίσαμε αυτό το δύσκολο ματς.

Υπάρχουν μεγάλες μεταπτώσεις. Είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες και για την ΑΕΚ, όταν παίζεις διπλούς αγώνες μέσα στην εβδομάδα. Θα πρέπει πάντα να βρίσκεις τον τρόπο να διαχειρίζεσαι αυτές τις μεγάλες μεταπτώσεις. Πρέπει να τελειώσουμε αυτή την πρόσκαιρη χαρά που έχουμε, γιατί σε τρεις μέρες έχουμε ένα παιχνίδι στην με αντίπαλο την Ούνικς Καζάν. Καλή συνέχεια στην ΑΕΚ και στον κόουτς».

Ο Οκάρο Ουάιτ, ανέφερε: «Ήταν δύσκολο ματς σήμερα. Υπήρχε υπέροχη ατμόσφαιρα από τον κόσμο της ΑΕΚ. Εμείς, για αυτές τις στιγμές ζούμε. Δουλεύουμε σαν ομάδα. Είναι λογικό να έχουμε κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοση μας, μέσα στη σεζόν. Την Τετάρτη δεν είχαμε καλό παιχνίδι. Δεν μας βγήκε τίποτα. Σήμερα μας βγήκε. Αυτή ήταν η ουσιαστική διαφορά».