Συνέντευξη Τύπου ΑΕΚ – Άρης

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Άρη:

 

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Σήμερα βοήθησαν όλοι. Όπως ξέρουμε τα πλέι οφ είναι τέτοιο Πρωτάθλημα που η διαφορά δεν παίζει κανένα ρόλο. Κάναμε το 1-1 αλλά ξέρουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη το οποίο δεν θα έχει σχέση με το σημερινό. Ο Άρης θα προσπαθήσει να αντιδράσει. Η άμυνα πρέπει να λειτουργεί όπως πρέπει σε αυτούς τους αγώνες και νομίζω ότι και στο άλλο παιχνίδι η άμυνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο», υποστήριξε αρχικά ο Σερβοέλληνας τεχνικός και συμπλήρωσε:

 

«Εμείς όλη τη σεζόν είχαμε διαφορετική ομάδα από την αρχή. Ο μόνος που ήταν σταθερά εδώ από την αρχή ήταν ο κόσμος ο οποίος πάντα μας βοηθούσε. Θέλαμε ο κόσμος να καταλάβει ότι προς το τέλος της σεζόν είχαμε προβλήματα με τους καλύτερους παίκτες μας και δεν ήταν εύκολο να μοιράσουμε τους ρόλους. Θέλαμε λίγο χρόνο ώστε να βάλουμε όλους τους παίκτες στο rotation. Σήμερα βοήθησαν όλοι. Ο Ποπς κάθε μέρα βελτιώνεται με το πρόβλημα που έχει. Ξέρετε όλοι ότι κάνει πολύ ελαφριές προπονήσεις και προσπαθεί να επανέλθει στο επίπεδο που μπορεί. Σήμερα κατάφερε να μας δώσει σκληράδα κοντά στο καλάθι. Αλλά βοήθησαν όλοι οι παίκτες και κυρίως όσοι ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν ανάσες στους βασικούς».

 

Ο Λεωνίδας Κασελάκης ανέφερε: «Ξέραμε ότι παίζουμε έναν «τελικό». Μας πλήγωσε ο τρόπος που χάσαμε από τον Άρη την Τετάρτη. Θεωρώ ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Διορθώσαμε κάποιες αδυναμίες τις οποίες εντοπίσαμε μέσα από το βίντεο. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον Μαλίκ που τραυματίστηκε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Τον περιμένουμε κοντά μας και του αφιερώνουμε και τη νίκη και την προσπάθεια που θα κάνουμε στην Θεσσαλονίκη. Προχωράμε, δεν έχουμε χρόνο για πανηγυρισμούς. Τώρα μάς περιμένει ένας «πόλεμος» στην Θεσσαλονίκη. Να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών και νομίζω ότι με την παρουσία του από το ζέσταμα, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό».

 

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης σημείωσε: «Είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς σήμερα. Η τελική διαφορά έχει σημασία σε ότι έχει να κάνει με την αξιοπρέπειά μας. Κατά τα άλλα, είμαστε στο 1-1 και πλέον γυρνάμε στο γήπεδό μας. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, να δούμε την ψυχολογία μας και να φροντίσουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση που είσαι εις βάρος μας.

 

Είναι επίσης σαφές ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ξεκίνησαν από το λόου ποστ. Γενικότερα όμως, ήταν χαμηλότερη η ενέργειά μας σε σύγκριση με τις απαιτήσεις του αγώνα, σε αντίθεση με την ΑΕΚ που πήγαινε πρώτη στην μπάλα, έβγαλε πολύ ενέργεια, οι παίκτες της έβαζαν πρώτοι τα κορμιά τους με δύναμη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαλάσει εντελώς το επιθετικό παιχνίδι μας, ενώ βρήκε και αυτοπεποίθηση μέσα από την άμυνά της».