Συνενωσίτες, ΜΟΝΟ υπερηφάνεια

Βρισκόμαστε στο κατώφλι του 2020.

Η «Βασίλισσα» διάγει «βίον ανθόσπαρτον», έστω σε κομβικό σταυροδρόμι. Χρειάστηκε, ωστόσο, να συμβούν πολλά, διότι τίποτε στη ζωή δεν είναι δεδομένο…

Στο λυκαυγές της δεκαετίας, που φεύγει, οι καμπάνες μόνο χαρμόσυνα δεν χτυπούσαν για την πολύπαθη, αλλά κανείς δεν άκουγε. Ή, κι αν άκουγε, δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να αποσοβήσει το μοιραίο. Η πολύπαθη γκρεμοτσακίστηκε στα Τάρταρα της απαξίωσης.

Αναρριχήθηκε (ξανά) μετά κόπων και βασάνων, αλλά με τις ελπίδες της επανένταξης στην κανονικότητα να σβήνουν. Προς το τέλος του 2014 έλαβε το φιλί της ζωής, και με σταθερά βήματα τροχοδρομήθηκε η διαδικασία Αναγέννησης.

Με το «καλημέρα» αποκαταστάθηκε το “brand name” της ΑΕΚ, και το πρωτογενές μότο περί «επιστροφής της Βασίλισσας» άρχισε να βρίσκει απήχηση σε χρόνο ρεκόρ, ήτοι εντός της πρώτης διετίας. Η εγκατάσταση του οργανισμού σε δικά της Γραφεία, η επανατοποθέτηση της Ομάδας στον ευρωπαϊκό χάρτη, αλλά και η μετεξέλιξή της σε διεθνή «παίκτη», όπως θα αποδειχθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα, η αποκατάσταση της Ιστορίας, η ανακατασκευή των τροπαίων, η δημιουργία του Ιστορικού, Πολιτιστικού, Αθλητικού Αρχείου, η ίδρυση της Ακαδημίας και η ανάδειξη των Ελληνοπαίδων, δεν συνιστούν γενικόλογες κατακτήσεις, αλλά κατορθώματα ουσίας, που μας οδηγούν στα μελλούμενα.

Η δημιουργία της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο («1968») με παγκόσμια απήχηση, η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος 2018, η διοργάνωση του Φάιναλ Φορ του BCL 2018 στο ΟΑΚΑ με ευρωπαϊκό ρεκόρ προσέλευσης των οπαδών μας, που εισέπραξε τα εύσημα της διεθνούς κοινότητας για την επιτυχία της, καθώς «εν μέσω» πανεθνικής κρίσης, μπόρεσε και πέτυχε με αυτοχρηματοδότηση και απουσία οποιασδήποτε κρατικής ή αυτοδιοικητικής στήριξης, να διοργανώσει μέσα σε 19 ημέρες την αρτιότερη γιορτή μπάσκετ στην Ελλάδα. Η κατάκτηση του BCL, ήτοι του πρώτου ευρωτροπαίου της Ελλάδας έπειτα από 7 χρόνια. H κατάκτηση του Intercontinental Cup 2019 στο πρώτο Φάιναλ Φορ (των 3 ηπείρων) στην ιστορία της FIBA στο Παγκόσμιο Ρίο.

Η μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά, στα σχολειά και στις οικογένειές τους με τη θεσμική καθιέρωση της «Παιδικής Εξέδρας». Η μεγάλη αγκαλιά σε πρόσφυγες και μετανάστες και οι δράσεις με την Εκκλησία μας και με διαφόρους φορείς, για τις οποίες η ΑΕΚ επιβραβεύτηκε, αλλά και γενικότερα η διαχρονική στήριξη σε συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.

Οι διπλωματικές νίκες με υπερκομματική αποδοχή, για την ολοκλήρωση του υπέρτατου στόχου της Διοίκησης της Αναγέννησης, που αφορά στην απόκτηση ενός «Παλατιού», έτσι όπως αξίζει στην χιλιοένδοξη «Βασίλισσα», σε μία «κιτρινόμαυρη» πολιτεία, με προοπτική για τον Έλληνα αθλητή και την κοινωνία της περιοχής.

Το Ολυμπιακό Κλειστό των Άνω Λιοσίων, έπειτα από μία επίπονη 4ετή αναζήτηση για γήπεδο, εξελίχθηκε σε γλυκιά εμμονή για τη Διοίκησή μας, και σηματοδοτεί την επόμενη ημέρα. Η ΑΕΚ εντός του 2020 μπαίνει στο σπίτι της. Εκεί όπου θα συνεχίσει να ονειρεύεται, μαζί με τον κόσμο της.

Η ΑΕΚ ΒC με το ήθος, που την προσδιορίζει και προδήλως δίχως να διατυμπανίζει τα αυτονόητα, όπως για παράδειγμα την απόκτηση παικτών υψηλής ποιότητας, σταθερά θα διεκδικεί τα υψηλά, μαχόμενη εντός των γραμμών για τα μελλούμενα. Στο μοναχικό δρόμο των αξιών, των συμβολισμών, των ιδανικών της.

Συνενωσίτες, ΜΟΝΟ υπερηφάνεια για τη «Βασίλισσα».

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλους τους αθλητές, προπονητές και στελέχη των Τμημάτων της μεγάλης οικογένειας της ΑΕΚ, και σε όλους τους συνανθρώπους μας Υγεία, Σύνεση και Δημιουργικότητα εντός του 2020.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.