Συνάντηση για Άνω Λιόσια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (01/10) συνάντηση ανάμεσα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και αντιπροσωπεία της ΑΕΚ BC, προεξάρχοντος του μεγαλομετόχου Μάκη Αγγελόπουλου.

Παρόντες στη συνάντηση, στα Γραφεία της ΓΓ Αθλητισμού, ο Διευθύνων Σύμβουλος Χάρης Κουτάς, ο Αντιπρόεδρος – Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και νομικός σύμβουλος Αλέξης Αλεξίου και ο Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΑΕΚ ΒC, Γιώργος Νικολάου.

Αντικείμενο συζήτησης το αίτημα παραχώρησης του Ολυμπιακού Κέντρου Άνω Λιοσίων.

Το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ, αναφέρει:

«Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες με νόμιμο, καθαρό και διαφανή τρόπο έτσι ώστε να επιτευχθεί μια επωφελής συμφωνία για όλες τις πλευρές: Να αξιοποιηθεί η Ολυμπιακή εγκατάσταση, μια ιστορική ομάδα όπως η ΑΕΚ να επενδύσει ώστε να έχει μια σύγχρονη έδρα και παράλληλα να υπάρξει αναβάθμιση όλης της περιοχής. Κι αν αυτό το μοντέλο υλοποιηθεί επιτυχώς, θα αποτελέσει και παράδειγμα συνέργειας προς μίμηση.

Η δήλωση του κ. Αγγελόπουλου: «Επιβεβαιώσαμε στον υπουργό την πρόθεσή μας για την αξιοποίηση του ολυμπιακού ακινήτου της Πάλης στα Άνω Λιόσια. Μας  ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της Πολιτείας  είναι να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια αναβάθμισης και αξιοποίησης του ολυμπιακού ακινήτου και παράλληλα να αποτελέσει τον πιλότο για επόμενα στοιχήματα. Συστήσαμε μια ομάδα εργασίας, θα κοιτάξουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα. Υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες οι οποίες πρέπει να λυθούν από κοινού, αλλά και πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες που εμπλέκουν πέραν του υπουργείου Αθλητισμού και άλλους φορείς. Η πρόθεση είναι ξεκάθαρη, νομίζω θα κινηθούμε και στους χρόνους που χρειάζονται ώστε σύντομα να έχουμε κάτι ευχάριστο ανακοινώσιμο για τον κόσμο μας. Η πρόθεσή μας είναι να μπούμε τον Ιανουάριο, θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

Η δήλωση του κ. Αυγενάκη: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα στελέχη της ΚΑΕ ΑΕΚ. Ξεκαθαρίστηκε η πρόθεσή τους και η διάθεσή μας να συνεργαστούμε, προκειμένου να αξιοποιηθεί μια αθλητική εγκατάσταση σε μια βάση νόμιμη, καθαρή και με διαφάνεια και για τις δύο πλευρές.  Έτσι ώστε και η Πολιτεία  να δει να αξιοποιείται ένα αθλητικό ακίνητο σωστά αλλά και μια ομάδα που έχει μια ιστορία στο χώρο του μπάσκετ, να απολαμβάνει τα οφέλη ενός σύγχρονου γηπεδικού χώρου.

Ήδη από σήμερα ξεκινάμε τη δουλειά. Μετρημένη, σωστή, οργανωμένη και πάντα με διαφάνεια και απόλυτη νομιμότητα. Είναι κάτι το οποίο ζητά και η διοίκηση της ΑΕΚ και το οποίο βεβαίως απαιτείται και από τη δική μας πλευρά έτσι ώστε να γνωρίζουν άπαντες, ότι μια αθλητική εγκατάσταση αξιοποιείται, μια ομάδα απολαμβάνει τα οφέλη, αλλά στο τέλος όλοι είμαστε ωφελημένοι από μια σωστή συνεργασία με καθαρούς όρους και διαδικασίες. Και όλα αυτά, θα γίνουν βέβαια με τη συνεργασία και τη συνεννόηση και των αθλητικών σωματείων που φιλοξενούνται σήμερα στην εγκατάσταση τη συγκεκριμένη και βεβαίως της τοπικής αυτοδιοίκησης, α΄ και β΄ βαθμού. Αυτή η συνεργασία θέλουμε να αποτελέσει την αρχή και για άλλες αξιοποιήσεις αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε στη δικαιοδοσία μας είτε εμείς, είτε το ΤΑΥΠΕΔ, είτε η ΕΤΑΔ και που γερνούν και διαλύονται».