Στη Σπιταρόνα μας, όλοι γήπεδο, ΟΛΟΙ ΛΙΟΣΙΑ

Το 1924, ο συνιδρυτής της ΑΕΚ, Κώστας Δημόπουλος, μαζί με άλλους αθλητές της Ροβερτείου Σχολής, που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη, και έβαλαν το σπόρο στο Τμήμα Καλαθοσφαίρισης, που γρήγορα απέδωσε καρπούς, και καταξιώθηκε ως το πλέον δοξασμένο Τμήμα του Συλλόγου.

Τί έλειπε στο Τμήμα Καλαθοσφαίρισης; Το δικό του… τσαρδάκι!

Η μετέπειτα «Βασίλισσα» κατέκτησε τη διεθνή καταξίωση με την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της χώρας, το 1968, στο «Καλλιμάρμαρο», αλλά ουδέποτε βρήκε «Παλάτι» για να στεγάσει τα όνειρά της, αν εξαιρέσει κανείς το «παλατάκι» της Νέας Φιλαδέλφειας, το εμβληματικό «Γιώργος Μόσχος», το οποίο «ελαφριά τη καρδία» κάποιοι κατεδάφισαν στα 14 χρόνια από τη κτίση του.

Η «Βασίλισσα» περιπλανήθηκε σε περισσότερες από 20 έδρες, και σίγουρα σε 14 μεταπολεμικά, ακόμη και κάτω από τις εξέδρες του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Αναγκάστηκε να αναζητήσει σωτηρία ακόμη και σε γήπεδο της περιφέρειας (Χαλκιοπούλειο, Λαμία), αλλά παρέμεινε «πρόσφυγας», σαν τους πεφωτισμένους ιδρυτές της.

Στις 22 Ιουνίου 2020, υπεγράφη με μεγαλοπρέπεια, ενώπιον «Θεού και ανθρώπων», η παραχώρηση/εκμίσθωση του Ολυμπιακού Κλειστού των Άνω Λιοσίων στην ΑΕΚ. Η Διοίκηση της ΑΕΚ BC, έπειτα από 97 χρόνια, έκανε αποδεκτό το αίτημα της κοινωνίας της περιοχής και αποφάσισε για 20 χρόνια ν’ αξιοποιήσει τις εγκαταστάσεις. Η Διοίκηση πέτυχε ιστορικές «νίκες», με την έκδοση αδειών λειτουργίας και αγώνων, κάτι που δεν συνέβη ποτέ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Δίνει μάχη με το χρόνο και κτίζει «τούβλο-τούβλο» για να μετεξελιχθεί σε γήπεδο Μπάσκετ, με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και με δυσκολίες, που δεν είναι της παρούσης.

Η αυριανή ημέρα πρέπει και είναι η πιο σημαντική στη νεότερη Ιστορία της.

ΑΕΚ – Λάρισα, για τη 2η αγωνιστική του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ κρίνεται επιβεβλημένη. Για να μπορεί να συνεχιστεί το όνειρο.

Η «Βασίλισσα» απέκτησε επιτέλους το δικό της τσαρδάκι. Που δεν είναι τσαρδάκι. Είναι Σπίτι. Είναι Σπιταρόνα. Μπήκαμε προ πολλού μέσα. «Εγκαινιάστηκε» σε πρωτόλεια μορφή στη φιλική αναμέτρηση με τους Λάιονς από τη Βρετανία, στις 29 Αυγούστου. Το Σπίτι μας, άλλαξε όψη όμως. Όπως θ’ αποδειχθεί και στην αυριανή αναμέτρηση, που παρεμπιπτόντως δεν είναι φιλική. Είναι επίσημη. Είναι σημαντική. Η «Βασίλισσα» θέλει «εν πολλοίς» τους πιστούς στο πλευρό της για να ανακτήσει βαθμούς και ψυχολογία και παράλληλα, να τιμηθούν δεόντως όσοι κατάφεραν να δημιουργήσουν την ελπίδα, την προσδοκία.

Ο αείμνηστος Κώστας Δημόπουλος (στην εσωτερική φωτό, πρώτος από δεξιά, ως αθλητής της πρωταθλήτριας Αθηνών ΑΕΚ, του 1928) σίγουρα θα ήταν ευχαριστημένος σήμερα, αν ζούσε…

Στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Αρτάκης, Ελλησπόντου και Τραπεζούντος στα Άνω Λιόσια, η ΑΕΚ συνάντησε ξανά της Ιστορία. Εδώ, στεγάζονται εκ τους ασφαλούς πια τα όνειρά μας. Ο δρόμος είναι ορθάνοικτος για τα μελλοντικά σπουδαία. Μόνο, που απαιτείται στήριξη και αγάπη διαρκείας. Είναι καθήκον και υποχρέωση μαζί.

ΟΛΟΙ αύριο στο γήπεδο. ΟΛΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ.