Στη μνήμη του «Ξανθεού»

H κατοχύρωση της ιστορικής μας συνείδησης παραμένει αέναος προορισμός μας, όπως ανακοινώσαμε και κατά την έλευση του 2024.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την Αιώνια ΑΕΚ, η οικογένεια της «Βασίλισσας», στην αναμέτρηση ΑΕΚ BETSSON BC – Άρης Midea, η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο (20/01, 17:15) θα τιμήσει τη μνήμη του Γιάννη Ιωαννίδη.

Το «παρών» στην αναμέτρηση θα δώσει η οικογένεια του Γιάννη Ιωαννίδη, ήτοι η σύζυγός του κυρία Γιούλα Γκιουζελοπούλου-Ιωαννίδη, και η κόρη τους Ελένη-Θεοδώρα.

Ο θρυλικός προπονητής, ο «Ξανθεός» όπως τον βάφτισε ο «Πατριάρχης» του ρεπορτάζ της ΑΕΚ, Φαίδων Κωνσταντουδάκης, «έσπειρε το σπόρο» και «βλάστησαν» κατόπιν οι επιτυχίες της σύγχρονης ΑΕΚ.

Η φωτοβόλος συμμετοχή της ΑΕΚ στο F4 της ενιαίας Ευρωλίγκας του 1997-1998, με αντιπάλους τη Μπενετόν (του Ζέλικο Ομπράντοβιτς) στο νικηφόρο ημιτελικό και την περίφημη Κίντερ Μπολόνια (του Έτορε Μεσίνα) στον Τελικό, αποτέλεσε υπεράθλο για την εποχή και την υπερέχουσα στιγμή της, μετά βεβαίως από τα 17 τιμημένα τρόπαια της ενδόξου Ιστορίας μας.

Με τον Γιάννη Ιωαννίδη, η «Βασίλισσα» είχε συμμετοχή σε άλλους δύο Τελικούς (Πρωτάθλημα Ελλάδος 1996-1997, Κύπελλο Ελλάδος 1997-1998).

Ο «Ξανθεός» τίμησε δεόντως στην ΑΕΚ, και μετά τη φυγή του απ’ αυτήν, ενώ παρακολούθησε «διά ζώσης» αρκετές από τις αναμετρήσεις της το διάστημα της Αναγέννησης. Επίσης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των κ.κ. Μάκη Αγγελόπουλου και Τάσου Μπουλμέτη και πρωταγωνίστησε με τις μαρτυρίες του στα γυρίσματα της ταινίας-έπος «1968».

Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν και κορυφωθούν οι δράσεις για τα 100 χρόνια Γέννησης του Συλλόγου μας.

Προσώρας, καλούνται οι φίλες και οι φίλοι της ΑΕΚ, να στηρίξουν το Σάββατο τη «Βασίλισσα» και για τον επιπρόσθετο λόγο της αυθυπονόητης τιμής στη μνήμη ενός εκ των κορυφαίων προπονητών μας.