«Σημαντική η τρίτη θέση»

Τι δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς στη συνέντευξη των προπονητών, που διοργάνωσε σήμερα (17/05) ο ΕΣΑΚΕ σε αθηναϊκό ξενοδοχείο:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους κόουτς Σφαιρόπουλο και Πεδουλάκη για την συμμετοχή τους στον τελικό και τον κόουτς Πρίφτη για την πολύ καλή εικόνα που έχει δείξει η ομάδα του. Εύχομαι σε όλους καλή τύχη σ’ αυτή τη σειρά των αγώνων.

Ο Άρης έχει κάνει εξαιρετική προσπάθεια όλη τη χρονιά, αντίθετα με μας, αφού στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός μάς κατέστρεψε. Ο Άρης είναι μπροστά από μας σ’ αυτή τη σειρά εξαιτίας της καλής ψυχολογίας, της καλής χημείας που έχει, όμως παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τη σειρά. Ξέρουμε ότι η δύναμη του Άρη είναι η έδρα.

Αυτήν την εβδομάδα προσπαθήσαμε να ανεβάσουμε τη ψυχολογία μας, επέστρεψαν κάποιοι παίκτες από τραυματισμούς και είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Ξέρουμε, ότι ο πρώτος αγώνας δεν θα είναι εύκολος, ωστόσο, πιστεύω πολύ στην ομάδα μου, μπορούμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Έχουμε περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ και πάμε να τερματίσουμε στην 3η θέση που είναι ο μοναδικός στόχος που μας απέμεινε».

Για την απουσία Χάγκινς και αν αλλάζουν τα πλάνα: «Εάν με ρωτάτε για την απουσία του θα απαντήσω ότι θα ήθελα να παίξει. Έχουμε 2-3 μεγάλα κορμιά που θα μπορούσαν να τον… “ματσάρουν” και ίσως να είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για εμάς να παίξουμε με πιο κοντά κορμιά στη θέση “5”. Θα προετοιμαστούμε για το καλύτερο δυνατό».

Για τα ματς της τρίτης – τέταρτης θέσης που δεν έχουν ενδιαφέρον και κίνητρο για τις ομάδες: «Τι μπορούμε να πούμε γι’ αυτό; Ποτέ δεν έκανα πολιτική σχετικά με το μπάσκετ. Η θέση μου είναι να προετοιμάσω τους παίκτες μου για την τρίτη θέση. Να πω την αλήθεια, μεταξύ των αθλητών υπάρχει αυτή η συζήτηση, αλλά έχουμε κληθεί να κάνουμε μια δουλειά. Είναι σημαντική για  μας η τρίτη θέση και εάν τα καταφέρουμε θα είναι μια μεγάλη επιτυχία».