«Σέβομαι τη Μονακό, αλλά…»

Για την αυριανή (28/02) αναμέτρηση με τη Μονακό στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Basketball Champions League μίλησε στο aekbc.gr ο Γιούρι Ζντοβτς:

Για τις δυσκολίες της αναμέτρησης: «Κάθε αναμέτρηση στο Basketball Champions League είναι δύσκολη και κρύβει κινδύνους. Εμείς πρέπει να κερδίζουμε όλα τα ματς.  Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και  αύριο με τη Μονακό. Το είπα και στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ:  Η νίκη είναι μονόδρομος και στα δύο ματς με τη Μονακό».

Για το αν η ΑΕΚ είναι φαβορί: «Είμαστε το φαβορί, παίζουμε εντός έδρας και μπροστά στον κόσμο μας. Σέβομαι τη Μονακό, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ, ότι μας φοβίζει. Επίσης, δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω μπροστά στους παίκτες μου τον αντίπαλο ως φαβορί . Προετοιμαστήκαμε καλά, έχουμε κάποια προβλήματα, αλλά σιγά σιγά φτάνουμε στο αποτέλεσμα, που θέλουμε, και θα είμαστε έτοιμοι».

Για το αν είναι αυτοσκοπός η νίκη ή η νίκη με διαφορά: «Είναι κάτι που δεν το σκέφτομαι καθόλου. Γι’ αυτό το λόγο έχω πει, ότι πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο ματς.  Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να παρουσιαστούμε δυνατοί και να κερδίσουμε με  οποιοδήποτε σκορ».

Για τη Μονακό: «Είναι  μία ενδιαφέρουσα ομάδα. Είναι μία κλασική γαλλική ομάδα, αλλά διαθέτει περισσότερη ποιότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες του γαλλικού Πρωταθλήματος. Διαθέτει πάγκο με βάθος και αυτός είναι ένας λόγος που βρίσκεται στην πρώτη θέση στο εθνικό της Πρωτάθλημα.  Είναι πολύ αθλητική ομάδα και διαθέτει έμπειρους παίκτες που τους αρέσει να τρέχουν, να ρισκάρουν  και να παίζουν με ένστικτο.  Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή και να τιμωρήσουμε τα λάθη τους».