«Ποια ΑΕΚ θέλει τελικά;»

H AEK BC καταδικάζει απερίφραστα, και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για ακόμη μία φορά, αυτό που συνέβη πριν από την αναμέτρηση του BCL με τη Ρέτζιο Εμίλια στο ΣΠΙΤΙ μας, στα Άνω Λιόσια.

Η ΑΕΚ BC ζητεί από την Ελληνική Αστυνομία και πάσα άλλη αρμόδια Αρχή να επεξεργαστούν και αξιοποιήσουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο, που από χθες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου και να ταυτοποιήσουν τους ελάχιστους αγνώστους, που προκάλεσαν το επεισόδιο και προσέβαλαν τις αξίες περί πολιτισμού και φιλοξενίας της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως.

Η ΑΕΚ ΒC ζητεί επίσης να πληροφορηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. ή όποιο αρμόδιο θεσμικό Όργανο της ευνομούμενης Πολιτείας για την εξέλιξη των ερευνών και να ενημερωθεί για τα ονόματα των αγνώστων ταραξιών, προκειμένου να τους αποκλείσει διά βίου από το γήπεδό μας αν θελήσουν να επιστρέψουν σε αγώνες της Ομάδας μας.

Η ΑΕΚ BC ενημερώνει, ότι τίθεται στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών για να συμβάλλει με οιονδήποτε τρόπο στην έρευνα, για το περιστατικό, που «πόρρω απέχει» από τα ιδεώδη του ενδόξου Σωματείου μας.

Η ΑΕΚ ΒC αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους κατόχους Διαρκείας και τους σταθερούς οπαδούς μας, οι οποίοι με τη στήριξή τους συνδράμουν στην προσπάθεια της Ομάδας μας, αλλά και του Οργανισμού, σε μία μεταβατική περίοδο, όπου η παρουσία του κόσμου κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.

Η ΑΕΚ BC ζητεί κι από τον κόσμο μας, ο οποίος γνωρίζει τα σπουδαία – που πετύχαμε εντός και εκτός παρκέ τα προηγούμενα χρόνια – χάρη στα οποία αναδειχθήκαμε η πλέον επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδος διεθνώς, να μας ενημερώσει «ποια ΑΕΚ θέλει τελικά»;

Την ΑΕΚ των χιλιάδων οπαδών όπως συνέβη κατ’ εξαίρεσιν σε τελικές/ημιτελικές ή προημιτελικές φάσεις, ή την ΑΕΚ των… 285 εισιτηρίων του αγώνα με τη Ρέτζιο Εμίλια, στον οποίο «εν πολλοίς» κρινόταν η πορεία μας στην ευρωπαϊκή διοργάνωση;

Με ικανοποίηση βλέπουμε άλλες ιστορικές ομάδες, που βεβαίως δεν έχουν τα τελευταία χρόνια τους τίτλους μας, να γεμίζουν τα γήπεδά τους, ενώ εμείς αντιμετωπίζουμε στο ΣΠΙΤΙ μας σε μόνιμη βάση αυτό το φαινόμενο των περίπου 2.000 οπαδών (μαζί με τους κατόχους Διαρκείας, που προφανώς τιμούμε) κατά μέσο όρο, και των 100 και 200 μεμονωμένων/νέων οπαδών μας ανά αγώνα!

Ως Οργανισμός έχουμε αποδείξει, ότι αντέχουμε την οικονομική ζημία. Δεν μπορούμε ν’ αντέξουμε, ωστόσο, τις συνέπειες από το αγωνιστικό αντίκτυπο για την Ομάδα μας, αφού για την ΑΕΚ και την εμβέλειά της συνιστά μονόδρομο το γεμάτο γήπεδο σε όλους τους αγώνες.

Ο κόσμος της ΑΕΚ έχει αποδείξει, ότι μπορεί.

Στο χέρι του είναι…