Παρών ο Αλέξανδρος Αμερικάνος

Στο αποθεωτικό «docufiction», της ταινίας «1968», των Μάκη Αγγελόπουλου – Τάσου Μπουλμέτη, ο κινηματογραφικός Γιώργος Αμερικάνος αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες «περσόνες».

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αμερικάνος, γιος του ανιψιού του «Παγκόσμιου», του Θανάση, υποδύθηκε τον Αρχηγό της «Βασίλισσας» και συγκλόνισε ως πρωταγωνιστής της πιο σοκαριστικής στιγμής του «1968». Ο κόσμος την «ανέδειξε» ως την κορυφαία στιγμή της ταινίας σε «γκάλοπ» που διενεργήθηκε. Η σκηνή που ο κινηματογραφικός Γιώργος Μόσχος (Aχιλλέας Σκεύης) αποκαλύπτει στον εμβρόντητο Γιώργο Αμερικάνο (Αλέξανδρο Αμερικάνο), στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1966 με Σλάβια, την καταραμένη αρρώστια, που του σακάτεψε τα σωθικά, συγκίνησε τους θεατές σε όλη την υφήλιο, όπου κι αν προβλήθηκε η ταινία. Ο Αλέξανδρος Αμερικάνος θα δώσει το «παρών» στην αυριανή αναμέτρηση των Άνω Λιοσίων, για να τιμήσει την επέτειο της «4ης Απριλίου», αλλά και για να στηρίξει τη «Βασίλισσα».

Το «Όλοι Μαζί» στο αυριανό ματς ιδιαίτερης δυσκολίας με ΠΑΟ συνιστά αυτοσκοπό. Υπενθυμίζεται, ότι η σκηνή Αμερικάνου-Σκεύη προφανώς δεν γυρίστηκε στο Μιλάνο όπου και η αποκάλυψη-σοκ Μόσχου, αλλά σε χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην οδό Πειραιώς, ο οποίος διαμορφώθηκε έτσι, που να προσομοιάζει με τα αποδυτηρια του «Palazzeto Lido Sport». Η σκηνή ψηφίστηκε στα social media της ΑΕΚ BC ως η δημοφιλέστερη με ποσοστό 36%, έναντι 31% της «μαρτυρίας» Νίκου Μπαμπανικολού, ο οποίος «χάρισε» τον υπότιτλο της ταινίας με τη σπαρακτική ατάκα «Κερδίσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να χάσουμε».