Παμπαίδες, «1968» και Λάνγκφορντ

Επέστρεψαν από τη Βαρκελώνη τα Αετόπουλα.

Οι Παμπαίδες της ΑΕΚ ΒC (ΑΕΚ ΒC ACADEMY – DRAGAN SAKOTA) συμμετείχαν στο 21ο Διεθνές Τουρνουά μπάσκετ “Ciutat D’Esplugues” (02-05/01),  με «αντιπάλους» τις Μπαρτσελόνα (κατέκτησε την 1η θέση), Μπάγερν Μονάχου, Μανρέσα, αλλά και τη (γηπεδούχο) Νous Esplugues. Πήραν μέρος και οι Μπανταλόνα, Τενερίφη, Πέτροβγκραντ.

Τα Αετόπουλα του Νάκη Μουρατίδη (και των συνεργατών του, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργου Αρναουτάκη, Ανδρέα Γαβαλά) είχαν την ευκαιρία και εκτός αγώνων, να αποκομίσουν εμπειρίες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της διοργανώτριας, αλλά και να περιηγηθούν στην πόλη της Βαρκελώνης. Το τουρνουά συγκαταλέγεται στα πλέον προβεβλημένα της Ευρώπης, άλλωστε κατά το παρελθόν αναδείχθηκε «MVP» ο Λούκα Ντόνσιτς, εκ των κορυφαίων σταρ του ΝΒΑ.

Σε ατομικό επίπεδο, ο αθλητής της «Ένωσης», Χριστόδουλος Μητσιόκας, αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος σουτέρ τριών πόντων όλης της διοργάνωσης.

Στους υπεύθυνους όλων των ομάδων, όπως και στους διοργανωτές η ΑΕΚ BC παρέδωσε αναμνηστικά, καθώς και το DVD της ταινίας-έπος «1968», που προκαλεί εδώ και 2 χρόνια το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Στον κορυφαίο σουτέρ του τουρνουά παραδόθηκε ως επιβράβευση μία φανέλα του Κιθ Λάνγκφορντ υπογεγραμμένη απ’ όλους τους παίκτες της “Βασίλισσας”.

Η δήμαρχος της πόλης Πιλάρ Ντίας Ρομέρο, αλλά και οι διοργανωτές του τουρνουά εξέφρασαν την επιθυμία τους, όπως η ΑΕΚ ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους και τα επόμενα χρόνια.

Η ΑΕΚ BC ευχαριστεί τον «Ενωσίτη» Δημήτρη  Αναστασίου για την πολύτιμη βοήθειά του, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.