«Οι κόποι μου ανταμείβονται»

Ο Χάρης Γιαννόπουλος αποτελεί την πρώτη μεταγραφική προσθήκη της ΑΕΚ για την περίοδο 2018-19. Ο διεθνής φόργουρντ παραχώρησε συνέντευξη στο aekbc.gr.

Αναλυτικά:

-Χάρη, έρχεσαι στην ΑΕΚ μετά από μία άκρως επιτυχημένη περίοδο. Σου «προσθέτει» βάρος αυτή η εξέλιξη;

«Δεν με βαραίνει καθόλου. Ίσα ίσα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μένα, ώστε να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο. Και να μην είχε κερδίσει η ομάδα κάποιο τρόπαιο, μόνο το όνομα ΑΕΚ, δημιουργεί πίεση. Το κυριότερο όμως είναι, ότι την πίεση τη βάζω εγώ στο εαυτό μου, διότι θέλω να πετύχω και να παίζω όσο καλύτερα γίνεται, βοηθώντας την ομάδα μου. Δεν με επηρεάζει η πίεση και οποιαδήποτε πίεση υπάρχει απ’ έξω».

-Υπήρξε ένα φλερτ διαρκείας με την ΑΕΚ και τελικά τελεσφόρησε σήμερα. Έτσι είναι; Θα ήθελες να ήσουν στην ομάδα από πέρσι, ώστε να ζήσεις όλες τις εφετινές επιτυχίες;

«Δεν θα ήθελα να μείνω στο παρελθόν, ούτε σ’ αυτά που έγιναν. Το ότι δεν ήρθα την προηγούμενη χρονιά δεν σημαίνει, ότι δεν θα υπάρξουν επιτυχίες και την ερχόμενη περίοδο. Είμαι απίστευτα χαρούμενος, που συμφωνήσαμε και ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου»

-Ακόμα ένα διεθνής προστέθηκε στο ρόστερ της ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό για την ομάδα;

«Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια προσελκύει Έλληνες παίκτες. Δημιουργεί έναν κορμό που θα την κρατήσει και τα επόμενα χρόνια στα ίδια υψηλά επίπεδα. Αυτό δεν έχει αλλάξει, συνεχίζει και φέτος στο ίδιο μοτίβο, με μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστεί».

-Πώς αντέδρασαν οι δικοί σου άνθρωποι στο άκουσμα της μεταγραφής σου στην ΑΕΚ;

«Οι δικοί μου χάρηκαν πάρα πολύ γιατί είδαν επιτέλους, ότι οι κόποι μου ανταμείβονται. Το ότι βρίσκομαι στην ΑΕΚ μου δίνει τεράστιο κίνητρο στο να συνεχίζω να δουλεύω και να προσπαθώ να γίνομαι ακόμα καλύτερος».

-Τη χρονιά, που τελείωσε, αναδείχθηκες ο πιο εύστοχος στα τρίποντα. Σε ποιον θα αφιερώσεις το πρώτο σου τρίποντο με τη φανέλα της ΑΕΚ;

«Το πρώτο μου τρίποντο θα το αφιερώσω στον πατέρα μου και τον αδερφό μου. Χωρίς αυτούς δεν θα είχα ξεκινήσει το μπάσκετ. Αυτοί ήταν που με ώθησαν στο να ξεφύγω από τον στίβο και να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Μάλιστα, ο πατέρας  είχε πάρει μόνος του την πρωτοβουλία να με πάει στον ΠΑΟΚ και με πηγαινοέφερναν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη από την Αλεξάνδρεια για να κάνω προπονήσεις».