Οι δηλώσεις Μπάνκι και Σάκοτα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/05) σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, η συνέντευξη Τύπου του ΕΣΑΚΕ εν όψει της έναρξης της ημιτελικής και τελικής φάσης των πλέι οφ της betshop.gr Βasket League.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Λούκα Μπάνκι, ανέφερε: «Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι είναι εδώ. Πιστεύω, ότι η ομάδα έκανε καταπληκτική πορεία μέχρι στιγμής παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε. Κάναμε μια πολύ σοβαρή σεζόν.  Για μας, το να επιστρέφουμε σ’ αυτό το επίπεδο είναι πολύ σημαντικό. Ξεπεράσαμε τα προβλήματα και ήμασταν ανταγωνιστικοί. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτό, που έχουμε πετύχει ως ομάδα. Προσαρμοστήκαμε και καλύψαμε τους τραυματισμούς μας. Είμαστε σε μία κρίσιμη στιγμή στο πρωτάθλημα, καθώς έχουμε ευκαιρία και θέλουμε να φτάσουμε στον Τελικό. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Υπάρχει περιθώριο εξέλιξης. Ωστόσο, δείξαμε και στην προηγούμενη φάση, ότι έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση μας. Έχουμε μία ευκαιρία, που θέλουμε να αρπάξουμε μέχρι το τέλος και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά πάνω σ’ αυτό».

Για την απουσία του Ολυμπιακού από τα πλέι οφ: ««Είναι η πρώτη σεζόν μου στην Ελλάδα, όπως και του κόουτς Πιτίνο. Δεν έχω την ίδια εμπειρία για να μιλήσω. Είναι περίπλοκο να εξηγήσω το πώς νιώθω. Αυτό που θέλω είναι να επαναφέρω την συγκέντρωση στην ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα και τους παίκτες μου. Μας αξίζει να είμαστε εδώ, όπως αξίζουν και οι άλλες ομάδες που είναι εδώ. Υπερασπιστήκαμε όσους μας ακολουθούν. Θέλω να συγχαρώ τους πάντες και να μην στρέψω τη συζήτηση σε μια περίπλοκη κατάσταση».

Για το σε ποιον θα έδινε τον τίτλο του προπονητή της περιόδου: «Τα προσωπικά τρόπαια δεν έχουν σημασία. Κανείς δεν κάνει μια σεζόν για να πάρει αυτόν τον τίτλο. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό. Αυτό που έχω δει είναι πως φέτος υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομάδες, που έκαναν καταπληκτική δουλειά, παρά τις δυσκολίες. Είδα ομάδες, που διατήρησαν την ταυτότητά τους κόντρα στις αντιξοότητες. Τους αξίζει για κάποιο λόγο ο τίτλος του προπονητή της χρονιάς. Ο κόουτς Πεδουλάκης όπως είπε το να είσαι νέος στην κατηγορία και να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό είναι εξαιρετικό. Εμείς χάσαμε από τον Προμηθέα στην Πάτρα και εκτίμησα την δουλειά, που κάνουν (εκεί). Αυτό χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ. Δεν είναι σε μία μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα. Αυτοί έχουν αποστολή να κάνουν καλύτερο το μπάσκετ στην περιοχή τους. Όλοι αξίζουν τον τίτλο. Δεν θα είχα πρόβλημα να πάω στις ΗΠΑ και να μου δώσει τον τίτλο για να τον πάω στο σπίτι μου».

Ο αρχηγός της «Βασίλισσας», Ντούσαν Σάκοτα, τόνισε: «Συγχαρητήρια στις ομάδες που βρίσκονται στην τελική τετράδα. Έχουμε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα γιατί αν το σκέφτεσαι θα το χάσεις. Το μόνο που πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή στο μυαλό είναι το ματς τη Τετάρτης με τον Προμηθέα και τίποτα άλλο. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι».

Για την παρουσία Ελλήνων παικτών στις ομάδες: «Η δική μου γνώμη είναι πως κάθε εγχώριο πρωτάθλημα έχει ως στόχο να προωθήσει τους παίκτες της χώρας. Η ποιότητα του πρωταθλήματος προωθεί τους παίκτες. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι πολλές φορές. Ο καθένας αντιλαμβάνεται το πρόβλημα με διαφορετικό τρόπο. Από τη μία η ποιότητα έχει αυξηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το καλύτερο δείγμα μπορούμε να το δούμε στα παράθυρα. Η Εθνική βρέθηκε σε μία δύσκολη περίοδο, παίζοντας το μέλλον της. Εάν δεν έπαιρνε πρόκριση ο Έλληνας φίλαθλος δεν θα την έβλεπε για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό δείχνει το τι έβγαλε η Ελλάδα. Αυξάνοντας την ποιότητα του πρωταθλήματος, αυξάνεται και η πίεση. Οι προπονητές κάπου εκεί χάνουν και τον αρχικό στόχο. Με την ευκαιρία θεωρώ πως ο κόουτς Μπάνκι έκανε καταπληκτική δουλειά σε μία πολύ δύσκολη ομάδα. Η ΑΕΚ έχει απίστευτη πίεση για το αποτέλεσμα και τα μικρά παιδιά της ομάδας, οι Μωραϊτης, Ρογκαβόπουλος και Τσαλμπούρης, βοήθησαν πολύ την ομάδα σε μία κρίσιμη περίοδο του πρωταθλήματος. Κράτησαν την ομάδα όρθιοι και κάναμε σερί δέκα νικών».