Ο ΟΠΑΠ ενώνει τις ομάδες μπάσκετ για καλό σκοπό

Αντίπαλοι στο γήπεδο – σύμμαχοι στο «Κάτι Καλύτερο». 

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά που νοσηλεύονται στον δεύτερο και τον πέμπτο όροφο του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και στον τρίτο όροφο του νοσοκομείου «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Κοντά τους βρέθηκαν παίκτες από τις ομάδες μπάσκετ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, τους οποίους ένωσε εκτός αγωνιστικού παρκέ το «Κάτι Καλύτερο» του ΟΠΑΠ. 

Οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου από τον Ολυμπιακό, Τζέιμς Γκιστ και Νίκος Παππάς από τον Παναθηναϊκό και Ντούσαν Σάκοτα, Κώστας Βασιλειάδης και Μάικλ Ντίξον από την ΑΕΚ, μαζί με εργαζόμενους του ΟΠΑΠ και τον Chief Customer Officer του ΟΠΑΠ κ. Πετρ Ματεγιόφσκι, επισκέφθηκαν τους μικρούς τους φίλους και τους έδωσαν αναμνηστικά δώρα. Επίσης, βοήθησαν στη διανομή του μεσημεριανού φαγητού και ευχήθηκαν σε όλα τα παιδιά ταχεία ανάρρωση. Οι παίκτες ενημερώθηκαν και για την πρόοδο εργασιών ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ από το 2014 στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του.

Σημαντικά έργα στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία

Ήδη,  μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει 8 Νοσηλευτικές Μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών, αλλάζοντας πλήρως την εικόνα των δύο νοσοκομείων και δημιουργώντας έναν ευχάριστο χώρο για τα παιδιά και τους συγγενείς τους.

Στο Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» ανακαινίσθηκαν δύο Νοσηλευτικές Μονάδες του 5ου ορόφου, συνολικού εμβαδού 1.800 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 50 κλινών, η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών, δυναμικότητας 50 θερμοκοιτίδων, η Α & Β Ορθοπεδική του 2ου ορόφου, δυναμικότητας 29 κλινών, η Α’ & Β’ Χειρουργική του 2ου,  δυναμικότητας 32 κλινών, τα δύο 9όροφα κλιμακοστάσια καθώς και η κεντρική είσοδος του 1ου ορόφου.

Στο Νοσοκομείο «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» ανακαινίσθηκε η Νοσηλευτική Μονάδα του 3ου ορόφου της Α’ Πτέρυγας συνολικού εμβαδού 550 τετραγωνικών μέτρων που έχει δυναμικότητα 30 κλινών, οι κεντρικές είσοδοι του ισογείου και του 1ου ορόφου, το κεντρικό κλιμακοστάσιο, οι αίθουσες αναμονής και αντικαταστάθηκε ο κεντρικός ανελκυστήρας.

Σε όλους τους ανακαινισμένους χώρους των Νοσοκομείων έχει γίνει επισκευή και μερική αντικατάσταση του Ξενοδοχειακού και του Γραφειακού Εξοπλισμού.

Επιπλέον, και στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία αναμορφώθηκε η διακόσμηση των χώρων ώστε να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον για τα παιδιά που θα λειτουργήσει θεραπευτικά και θα είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις σύγχρονες ιατρικές αντιλήψεις.

Πετρ Ματεγιόφσκι, Chief Customer Officer ΟΠΑΠ Α.Ε.

«Είμαι πολύ υπερήφανος για το έργο που έχει υλοποιήσει ο ΟΠΑΠ στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Παν & Αγλαϊα Κυριακού». Όταν τα είχα επισκεφτεί για πρώτη φορά το 2014, η εικόνα που είχα αντικρίσει ήταν τελείως διαφορετική από τη σημερινή. Σήμερα, σχεδόν τρία χρόνια μετά την έναρξη του έργου της ανακαίνισης τους, βλέπω μια τεράστια αλλαγή. Βλέπω νέους πλήρως ανακαινισμένους ορόφους, βλέπω νέο ξενοδοχειακό εξοπλισμό, νέους ανελκυστήρες, νέα κλιμακοστάσια, νέες εισόδους αλλά πάνω από όλα βλέπω τα χαμόγελα των παιδιών, των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτός ακριβώς ήταν και ο βασικός στόχος του ΟΠΑΠ όταν ξεκίνησε αυτό το μεγαλόπνοο έργο. Το 2014 είπαμε πως θα ανακαινίσουμε τα δύο σημαντικότερα παιδιατρικά νοσοκομεία στην Ελλάδα και υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας στο ακέραιο. Ήδη έχουμε παραδώσει στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία 8 Νοσηλευτικές Μονάδες, συνολικής έκτασης 5.330 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 191 κλινών και συνεχίζουμε με ακόμα περισσότερα έργα καθώς στόχος μέσα από το έργο είναι να προσφέρουμε ένα καλύτερο αύριο στην νέα γενιά.

Μανώλης Παπασάββας, Διοικητής Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

«Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ για τη συνεργασία την οποία έχουμε από το 2014 η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική για το νοσοκομείο μας. Μέχρι στιγμής έχουν ανακαινιστεί τρεις νοσηλευτικές μονάδες και στο τέλος Απριλίου του 2017 θα παραδοθεί στο νοσοκομείο ακόμη μία. Τον επόμενο χρόνο έχει προγραμματιστεί να γίνει πλήρης εκσυγχρονισμός της μονάδας ημερήσιας νοσηλείας και των χειρουργείων μιας ημέρας, καθώς επίσης και κεντρική αποστείρωση. Θα ήθελα να προσκαλέσω όλους να παρευρεθούν την Κυριακή στον Μαραθώνιο γιατί όσο πιο πολλές συμμετοχές υπάρχουν, τόσο πιο πολλά χρήματα θα προσφέρει Ο ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων».

Χρήστος Μάνος Αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Παναγιώτη κ Αγλαΐας Κυριακού»

«Ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ για το σημαντική του στήριξη τα τελευταία χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους παίκτες της ΑΕΚ που ήρθαν σήμερα, μοίρασαν δώρα στα παιδιά, πολύ χαρά και αγάπη. Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα για όλους και πολύ περισσότερο για τα παιδιά».

Πατήστε εδώ για να δείτεο το βίντεο από την επίσκεψη των ομάδων.