Ο Ελόι Ραμίρεθ στο επιτελείο του Πλάθα

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Eλόι Ραμίρεθ (Eloy Ramirez), ο οποίος αναλαμβάνει θέση βοηθού προπονητή, στο επιτελείο του Χουάν Πλάθα.

Ο Eloy Ramirez γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1987, στη Σεβίλλη. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα σε επίπεδο Ανδρών, από την CB Morón, ομάδα της Ανδαλουσίας, την περίοδο 2013-2014, ως βοηθός προπονητή. Στην ομάδα παρέμεινε έως και το 2016, ενώ είχε αναλάβει και τα ηνία ως πρώτος για μία περίοδο (2014-2015). Το 2016 ανέλαβε την CB Ifach Calpe για μία αγωνιστική περίοδο. Ακολούθησε η CB Melilla, στην οποία παρέμεινε έως και το καλοκαίρι του 2019. Το 2020 επέστρεψε στον πάγκο της CB Morón, για δύο συναπτά έτη, ενώ η περυσινή περίοδος τον βρήκε ως βοηθό στην CB Tizona S.A.D.

Ο Ελόι Ραμίρεθ δήλωσε για τη συμφωνία του με την ΑΕΚ BC: «Η έλευσή μου σ’ έναν μεγάλο σύλλογο, σε μία σημαδιακή χρονιά για την ΑΕΚ, αποτελεί για μένα τεράστια πρόκληση. Μαζί με τον Κόουτς Χουάν Πλάθα, με τον οποίο είναι τιμή να συνεργάζομαι, θα δουλέψουμε ώστε να έχουμε μία δημιουργική χρονιά, παίζοντας όμορφο μπάσκετ».