«Ο Αμερικάνος η «σημαία» της ΑΕΚ»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, μίλησε για την αναμέτρηση με τα Τρίκαλα και για τον Γιώργο Αμερικάνο.

Η συνέντευξη:

 

Για τον αγώνα με τα Τρίκαλα: «Δεν ξέρουμε ούτε εμείς σε τι κατάσταση θα είμαστε σε αυτό τον αγώνα καθώς προερχόμαστε από διακοπή. Δώσαμε τρεις φιλικούς αγώνες ούτως ώστε να παραμείνουμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Είμαστε όλοι μαζί, δεν έχουμε προβλήματα και θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη ρεβάνς από μία ομάδα που μάς κέρδισε στον πρώτο γύρο».

 

Για το πόσο διαφορετικά περιμένει τα Τρίκαλα σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου: «Τόσο τα Τρίκαλα όσο και εμείς έχουμε αλλάξει αρκετά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα η ήττα στα Τρίκαλα μάς κόστισε, ειδικά εκείνη την περίοδο όπου μας έλειπαν κάποιοι παίκτες. Έχουμε μεγάλη ανάγκη να κερδίσουμε το αυριανό ματς και ελπίζω να μπούμε με ενθουσιασμό από την αρχή για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

 

Για την εκδήλωση της απόσυρσης της φανέλας του Γιώργου Αμερικάνου: «Η ΑΕΚ διαθέτει μία νέα διοίκηση η οποία σκέφτεται την Ιστορία της ομάδας. Είναι πολύ σημαντικό να τιμώνται άτομα που αποτελούν την Ιστορία της ΑΕΚ, όπως είναι ο Γιώργος Αμερικάνος, ο οποίος θα γίνει η «σημαία» της ομάδας. Ο Γιώργος Αμερικάνος συνδέεται με την πρώτη μεγάλη επιτυχία της ΑΕΚ αλλά και του ελληνικού μπάσκετ και ήταν η απαρχή για όσες επιτυχίες ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια».

 

Για την παρουσία του κόσμου: «Ελπίζω ο κόσμος που θα δώσει το «παρών» στον αυριανό αγώνα να θυμηθεί τις παλιές στιγμές της ΑΕΚ, αλλά παράλληλα τον χρειαζόμαστε για να στηρίξει και την ομάδα μας. Υπολείπονται τέσσερις αγωνιστικές ακόμα για να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος και θέλουμε με την βοήθεια και του κόσμου να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».