Νέο αντάμωμα με την Ιστορία

Ο ρόλος των προσφυγικών Σωματείων ως φορέων μνήμης της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας σταθερός και αδιαπραγμάτευτος για την Πατρίδα και τον Ελληνισμό.

Στο πλαίσιο των δράσεων «1922-2022: Ημέρες Ιστορίας και Μνήμης», που διοργανώνει η ΑΕΚ BC, με τη καθοριστική συμβολή των Φίλων Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ και τον ΣΠΑΚ – ΑΕΚ, υπενθυμίζουμε, ότι ακολουθεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00, στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, το νέο αντάμωμα με την Ιστορία.

Μετά την λαμπρή εκδήλωσή μας στο ΠΠΙΕΔ της Νέας Φιλαδέλφειας, τη συμμετοχή της «Βασίλισσας» στο φιλικό με ΠΑΟΚ στην Πυλαία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ακολουθεί η (φιλική) αναμέτρηση Παλαιμάχων ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ιωνικό Νικαίας, με σταθερό το διακύβευμα μνήμης και τιμής στους προγόνους μας.

«Το σωματείο Ιωνικός Νικαίας αποτελεί τη συμβολική συνέχεια του σωματείου «ΙΩΝΙΚΟΣ» της Μικράς Ασίας σε ανάμνηση των Αλησμόνητων Πατρίδων. Το πρώτο σωματείο υπήρξε στην ευρύτερη περιοχή της Ιωνίας, κοντά στην Σμύρνη, με την επωνυμία «Γυμναστικός Σύλλογος Ιωνικός Αστήρ Σωκίων» με έτος ίδρυσης το 1908», όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου.

Η ΑΕΚ ΒC και ο συνδιοργανωτής του αγώνα ΣΠΑΚΑ καλούν τους οπαδούς της ΑΕΚ να δώσουν το «παρών», και να μάθουν και να θαυμάσουν αστέρια του παρελθόντος, τα οποία θα λάμψουν ξανά για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή, πατώντας το παρκέ του ΣΠΙΤΙΟΥ μας στα Άνω Λιόσια.

Τα ονόματα των πρώην αθλητών και προπονητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον αγώνα θα ανακοινωθούν οσονούπω.