«Να προετοιμαστούμε πιο σκληρά»

O συνεργάτης του Σωτήρη Μανωλόπουλου στην ΑΕΚ, Θανάσης Παπαχατζής, μίλησε στο aekbc.gr για την κλήρωση της κανονικής περιόδου στο Basketball Champions League:

«Γνωρίζαμε, ότι η εφετινή διοργάνωση του Champions League θα είναι πολύ ανταγωνιστική. Κληρωθήκαμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με ομάδες, που διακρίθηκαν την περίοδο, που μας πέρασε και έφτασαν πολύ μακριά, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στα εγχώρια Πρωταθλήματά τους. Όπως είναι για παράδειγμα η Βενέτσια, που έφτασε ως το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ιταλίας. Η Μπάνβιτ επίσης έπαιξε στον τελικό του BCL και η Στρασμπούργκ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Aυτό τα λέει όλα. Μιλάμε για ομάδες πρώτης γραμμής. Ακόμα και η Ολύμπια, η Μπαϊρόιτ, η Νίζνι και η Εστουντιάντες που λογικά θα έρθουν από τα προκριματικά είναι ομάδες υψηλού επιπέδου.

Θα είναι πολύ δύσκολα ματς, ειδικά τα εκτός έδρας. Πρέπει να κάνουμε καλή προετοιμασία και από τον πρώτο αγώνα να είμαστε φορμαρισμένοι. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς από την αρχή. Δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια βαθμών.

Κάθε ματς για μας είναι σημαντικό. Θεωρώ πως με την συγκεκριμένη κλήρωση είναι… επείγον να προετοιμαστούμε ακόμα πιο σκληρά. Από την αρχή πρέπει να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί.

Το καλό είναι, ότι θα συγκεντρωθούμε σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, κάτι που θα μας κάνει καλό για την εικόνα μας στο Πρωτάθλημα. Θα δοκιμάσει τα όρια μας. Επίσης θα είναι καλό και για τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και να παρακολουθήσει μπάσκετ υψηλού επιπέδου».