«Να κρατάμε την ομάδα ενωμένη»

Ο Κόουτς Κούρο Σεγκούρα, μίλησε στο aekbc.gr αμέσως μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τη «Βασίλισσα».

Για την πρόταση και συμφωνία του με την ΑΕΚ:

«Ήταν έκπληξη για όλο τον κόσμο αυτή η εξέλιξη. Προφανώς και για μένα! Ήμουν 100% συγκεντρωμένος στη δουλειά μου και στο επόμενο ματς του Ιωνικού. Όλοι ξέρουν, ωστόσο, ότι ενίοτε αυτά συμβαίνουν στον επαγγελματικό αθλητισμό, και ότι η ζωή του προπονητή είναι να έχει πάντα έτοιμες τις βαλίτσες».

Για τη μεταβατική περίοδο, που διανύει η «Βασίλισσα» και τον τρόπο διαχείρισης μίας ομάδας, που κλονίστηκε από μία τραγωδία, αλλά και επλήγη από μπαράζ ατυχιών-ασθενειών:

«Η δουλειά του προπονητή δεν είναι μόνο να βρίσκει λύσεις μέσα στο παρκέ. Είναι και να μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις εκτός παρκέ. Το πρώτο πράγμα, που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατάμε την ομάδα ενωμένη, κι αυτό πιστεύω, ότι το έκανε πολύ καλά ο Κόουτς Δέδας, και να σκεφτόμαστε μόνο το μπάσκετ κι όχι άλλα πράγματα. Και στον Ιωνικό είχαμε πολλά προβλήματα, όχι βεβαίως στο βαθμό που είχε η ΑΕΚ. Όμως, αυτό που λέω συνέχεια είναι «στα μεγάλα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεις και μεγάλες λύσεις».

Ο στόχος της ομάδας:

«Είναι προφανές, ότι πρέπει να βλέπουμε κοντά. Στο μυαλό μου έχω το ματς της Κυριακής με τον Κολοσσό. Μπορώ να πω, ότι δεν πρέπει να κοιτάμε αγώνα-αγώνα, αλλά μέρα-μέρα».

Μία δήλωση-δέσμευση προς τον κόσμο της ΑΕΚ:

«Θέλω να πω καταρχήν, ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα, που θα δουλέψω σ’ ένα τόσο μεγάλο κλαμπ, όπως είναι η ΑΕΚ. Αυτό, που θέλω να διαβεβαιώσω τους οπαδούς της ΑΕΚ είναι, ότι θα δημιουργήσω μία ομάδα, που θα παίζει με πάθος και ενέργεια κάθε στιγμή πάνω στο παρκέ, όπως συνέβη άλλωστε και στην περίοδο του προκατόχου μου. Θα δούμε μέχρι πού θα πάμε μ’ αυτή τη διαδικασία. Το πάθος – σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας – θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε λοιπόν…»