«Να είμαστε συνεπείς από το τζάμπολ»

Ο Κόουτς της «Βασίλισσας», Ζοάν Πλάθα, δήλωσε για την αυριανή αναμέτρηση με Περιστέρι, στο «Ανδρέας Παπανδρέου», για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Βasket League:

«Ξέρω, ότι η αναμέτρηση θα είναι δύσκολη, με βάση και την ποιότητα των παικτών του Περιστερίου, αλλά και του προπονητή τους. Πρόκειται για μία καλή ομάδα και το ξέρουμε καλά, μιας και ηττηθήκαμε δύο φορές στην προετοιμασία. Το γεγονός, ότι την αντιμετωπίζουμε στην έδρα της, το κάνει ακόμη πιο δύσκολο για εμάς. Γι’ αυτό, θα πρέπει να παρουσιάσουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας, να είμαστε συνεπείς από το τζάμπολ μέχρι το τέλος. Αν δεν το κάνουμε αυτό για σαράντα λεπτά, τότε θα έχουμε πρόβλημα».

Σε ερώτηση για τη θέση που θα βρίσκεται η «Βασίλισσα» στο τέλος του πρώτου γύρου, μετά τον αυριανό αγώνα, ο κόουτς απάντησε:

«Ο κόσμος πάντα θέλει και απαιτεί να κερδίζουμε. Δεν είμαστε, όμως στη Ντίσνεϋλαντ. Είναι λογικό να κάνουμε και ήττες. Βέβαια, οι ήττες διαφέρουν μεταξύ τους. Κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια, κυρίως απέναντι στον Άρη, αλλά και απέναντι στον Προμηθέα στην Πάτρα, δεν κάναμε κάποια πράγματα καλά και χάσαμε. Υπάρχουν και οι ήττες στους αγώνες με Λαύριο και Λούντβιγκσμπουργκ που παλέψαμε έως το τέλος, αλλά δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη. Αύριο, θεωρώ, ότι ο αγώνας δεν θα κριθεί στους είκοσι ή τριάντα πόντους, αλλά οι δύο ομάδες θα είναι κοντά στο σκορ. Θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τον νέο παίκτη (Λοβ) του Περιστερίου, καθώς είναι σίγουρα πολύ επικίνδυνη μονάδα. Ελπίζουμε στο τέλος, να είμαστε εμείς αυτοί, που θα χαμογελάσουμε».