«Να μπούμε σε μία διαφορετική φιλοσοφία»

Ο Κόουτς Ηλίας Ζούρος, δήλωσε λίγο μετά τη συμφωνία του με την ΑΕΚ:

«Το να πηγαίνει κάποιος προπονητής σε μία ομάδα στο μέσον της αγωνιστικής περιόδου είναι μία ιδιαιτερότητα.

Από την άλλη μεριά, αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα, να έρχομαι να δουλέψω σε έναν τόσο μεγάλο και ιστορικό Σύλλογο, με κατακτήσεις τροπαίων, πολλώ δε μάλλον σε μία συγκυρία όπου συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυσή του.

Χαίρομαι, που μετά από χρόνια συνεργασίας σε επίπεδο εθνικών ομάδων, πήρα την απόφαση να δουλέψω (αποκλειστικά) σε σύλλογο, και ήρθα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης.

Τα εκατό χρόνια του Συλλόγου είναι γιορτή, και θα πρέπει η ομάδα να παλέψει όσο παραπάνω γίνεται, για να κάνει χαρούμενους τους οπαδούς της ομάδας.

Πιστεύω πολύ στους παίκτες, που έχουμε. Χρειάζεται μέσα στη διαδικασία των πολλών αγώνων, που έχουμε, να μπούμε σε μία διαφορετική φιλοσοφία, έτσι ώστε να συνδυάσουμε τα αποτελέσματα με το καλό μπάσκετ, και να είναι οι παίκτες χαρούμενοι γι’ αυτό που κάνουν. Πρωτίστως, μη έχοντας πολύ χρόνο, στόχος είναι τα αποτελέσματα. Στην πορεία, θα πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα και να μπούμε σε μία διαφορετική κατεύθυνση παίζοντας ένα μπάσκετ πιο κοντά στα χαρακτηριστικά των παικτών μας.

Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη για τους παίκτες, αλλά και για όλη την ομάδα. Ταυτόχρονα, η αλλαγή φέρνει όμως και ενθουσιασμό. Το έχω ζήσει, ως προπονητής και στις δύο πλευρές. Και στην πλευρά δηλαδή, που φεύγει ένας προπονητής και αλλάζει η κατάσταση στην ομάδα, αλλά υπάρχει και ενθουσιασμός για το κάτι καινούριο. Οι παίκτες συνήθως δείχνουν πολύ μεγάλη όρεξη και συγκέντρωση έτσι ώστε να αφομοιώσουν πράγματα και να βελτιωθούν».