«Μια καλή πορεία στην Ευρώπη»

Tις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ έκανε ο Βασίλης Ξανθόπουλος, λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

Ο Βασίλης μίλησε στο aekbc.gr:

Για την αποδοχή της πρότασης της ΑΕΚ: «Ένας από τους σημαντικούς λόγους, που είπα το «ναι» είναι διότι έρχομαι στην ΑΕΚ, των πολύ υψηλών στόχων. Σημαντικός λόγος, ότι  γνωρίζω τον κόουτς Μανωλόπουλο με τον οποίο έχουμε συνυπάρξει στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ομάδα. Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά με τον κόουτς. Ξέρει ακριβώς τι θέλει από μένα και ξέρω ακριβώς τι θέλει από μένα. Αυτός ο συνδυασμός πραγμάτων έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να έρθω στην ΑΕΚ».

Για το αν πέρασε ποτέ από το μυαλό του, ότι θα φορούσε τη φανέλα της ΑΕΚ: «Η αλήθεια είναι,  ότι πρέπει να είμαι ο μοναδικός παίκτης που έχει παίξει και στις πέντε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας.  Έχω ξεκινήσει από τον Ολυμπιακό (αλλά στην Ακαδημία), μετά πήγα Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Άρη, και τώρα στην ΑΕΚ. Σίγουρα περνάει από το μυαλό, όταν είσαι επαγγελματίας. Έτσι κι αλλιώς είμαι πολύ χαρούμενος που κλείνει ο κύκλος μου (στις μεγάλες ομάδες) με τη μεταγραφή μου στην ΑΕΚ.  Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχουμε υγεία και επιτυχίες».

Για τον στόχο στη νέα περίοδο: «Ως στόχο προσωπικά θα πω, ότι μια καλή πορεία στην Ευρώπη παίζει μεγάλο ρόλο. Αν και είναι ένα πολύ δυνατό Πρωτάθλημα το Champions League, θεωρώ, ότι μπορούμε να πάμε αρκετά καλά. Επίσης, στοχεύουμε στο να κλείσει κι άλλο η ψαλίδα από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχουν γίνει μεγάλα και σταθερά βήματα τα προηγούμενα χρόνια προς αυτή την κατεύθυνση στην ΑΕΚ. Ο κυριότερος στόχος, πάντως, είναι να έρθει ο κόσμος της ΑΕΚ στο γήπεδο, και στο τέλος της χρονιάς να φύγει ευχαριστημένος. Δεν μιλώ για το τελευταίο ματς, αλλά για όλη την αγωνιστική μας πορεία».