«Μέχρι το σφύριγμα της λήξης…»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ζοάν Πλάθα, δήλωσε για την αυριανή (έως τώρα πιο σημαντική) αναμέτρηση της χρονιάς, με αντίπαλο τη Ντιναμό Σάσαρι στα Άνω Λιόσια, όπου στόχος είναι η νίκη πρωτιάς για την απευθείας πρόκριση στους «16» του BCL:

«Είναι ωραίο να βρίσκεσαι μία νίκη μακριά από την πρωτιά (στον όμιλο) και μία μεγάλη πρόκριση. Ξέρουμε, ότι αυτό το έχουμε πετύχει με σκληρή δουλειά. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Μέχρι το… σφύριγμα της λήξης, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας.

Αρκετοί στον οργανισμό ίσως να θεωρούν πως έχουμε ήδη προκριθεί, ωστόσο, φροντίζω να κρατώ την ομάδα προσγειωμένη. Σέβομαι απεριόριστα τη Ντιναμό Σάσαρι, τον προπονητή της, που διαθέτει ένα ρόστερ και με έμπειρους παίκτες, και το ίδιο ζητώ και από τους παίκτες μου. Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα και να βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας, όμως χθες (03/12) κέρδισε μια από τις ισχυρότερες ομάδες στην Ιταλία, την Αρμάνι Μιλάνο.

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα μου, μπορεί στην Ευρώπη να έχω στη διάθεσή μου και τους επτά ξένους παίκτες, ωστόσο, μπορώ να θυμηθώ, ότι στην αναμέτρηση του Σάσαρι, δεν είχαμε διαθέσιμο τον Λάνγκστον (Χολ). Η ομάδα είναι φτιαγμένη έτσι, που δεν χρειάζεται να παίρνει 30 και 40 πόντους από έναν παίκτη. Έχει δημιουργηθεί με σκοπό να παίζει στο ίδιο επίπεδο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες, που μπορεί να προκύψουν. Χαίρομαι, επίσης, διότι οι Έλληνες παίκτες συνεχώς κάνουν ανοδικά βήματα και κερδίζουν αγωνιστικά λεπτά με την αξία τους. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Οι ομάδες μου δεν βασίζονται σε μονάδες. Ελπίζω (αυτή η φιλοσοφία) να μας φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα».