Με την αίγλη του NBA

H παρουσία του ΝΒΑ συνιστά κορωνίδα των προσπαθειών της FIBA για τη διεξαγωγή του F4 του Διηπειρωτικού Κυπέλλου στο Ρίο.

Βεβαίως, δυσκολεύει αλλά και ενισχύει ταυτόχρονα την αίγλη της ΑΕΚ, που ως κάτοχος του BCL της Ευρώπης μετέχει στη κορυφαία διοργάνωση:

Η ανακοίνωση της FIBA:

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που θα φιλοξενηθεί η κάτοχος του τίτλου στο NBA G League, του Basketball Champions League και της DIRECTV Liga de las Americas.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Αντρέας Ζαγκλής είπε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε και πάλι το FIBA Intercontinental Cup στη Λατινική Αμερική και θα φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση σε μία εξαιρετική Ολυμπιακή Εγκατάσταση του Ρίο, στον τόπο που ξετυλίχθηκαν τόσες πολλές όμορφες στιγμές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Οι πρωταθλητές της DIRECTV Liga de las Americas και του Basketball Champions League θα αναμετρηθούν σε αυτό το χώρο με στόχο να δημιουργήσουν τις δικές τους ανεξίτηλες στιγμές. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας στην Πόλη του Ρίο, στην Ομοσπονδία μπάσκετ της Βραζιλίας (CBB), στην τοπική Λίγκα (LNB) και στην οικοδέσποινα ομάδα, τη Φλαμένγκο, για τη συνεργασία τους.

Φέτος, είμαστε στην ευτυχή θέση να επιβεβαιώσουμε την αναπτυσσόμενη δυναμική της διοργάνωσης σε παγκόσμιο επίπεδο και των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο FIBA Intercontinental Cup του επόμενου μήνα. Η προσθήκη των Πρωταθλητών της NBA G League στο FIBA Intercontinental Cup είναι ακόμα μία απόδειξη της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει η FIBA με το ΝΒΑ σε μία ευρεία γκάμα κοινών πρωτοβουλιών.

O αναπληρωτής κομισάριος του ΝΒΑ, Μαρκ Τέιτουμ, είπε: “Η συμμετοχή των Austin Spurs από το ΝΒΑ G League στο FIBA Intercontinental Cup, είναι μία φανταστική ευκαιρία, όχι μόνο για τους παίκτες, για να ξεδιπλώσουν τις επιπέδου ΝΒΑ ικανότητές τους, αλλά και για τη Λίγκα αυτή καθαυτή, καθώς θα εκπροσωπηθεί σε διεθνές επίπεδο. Ανυπομονούμε για αυτό το τουρνουά το Φεβρουάριο και ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας, τη FIBA, για αυτή τη μοναδική συνεργασία”.

Το τελευταίο FIBA Intercontinental Cup, διεξήχθη στο San Cristobal de la Laguna, στην Τενερίφη, τον Σεπτέμβριο του 2017, όπου η τότε κάτοχος του Basketball Champions League, η Iberostar Tenerife από την Ισπανία, αναδείχθηκε νικήτρια μετά από μία μεγάλη μάχη με 76-71 επί της κατόχου της DIRECTV Liga de las Americas, την Guaros de Lara από την Βενεζουέλα.