«Μας ενέπνευσε το ποδόσφαιρο»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιούρι Ζντοβτς, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Άρη:

«Πρώτα θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την σημαντική νίκη. Επίσης να συγχαρώ την ποδοσφαιρική μας ομάδα που κέρδισε χθες το Κύπελλο και μας ενέπνευσε ψυχολογικά. Δεν σημαίνει τίποτα η νίκη. Ο Άρης έχει καλή ομάδα και κόουτς. Έχει χαρακτήρα σαν ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξουμε αρκετά παιχνίδια στη σειρά. Δεν είναι εύκολο που κερδίσαμε σε αυτό το παιχνίδι. Παίξαμε καλό παιχνίδι. Αν και ήμασταν πίσω ακόμα και με 16 πόντους, όπως είδατε το πιστέψαμε και στο τέλος κερδίσαμε. Όπως λέω κάθε φορά, αν δεν πιστέψεις, δεν θα κερδίσεις.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης έπαιξε 5 ματς με τον Παναθηναϊκό και αυτό τον κούρασε. Τον έφτασε στα όρια του. Οι μέρες που είχαμε κενό, δούλεψαν για εμάς. Εμείς τελειώσαμε τέταρτοι και αυτοί τρίτοι. Δεν ήταν εύκολο ψυχολογικά και για τις δύο ομάδες, αλλά και εμείς είχαμε προβλήματα για το πως χάσαμε στην σειρά με τον Ολυμπιακό. Έχουμε τραυματισμούς, το ίδιο και ο Άρης. Θα συνεχίσουμε και στο τέλος θα δούμε ποιος είναι καλύτερος, γιατί οι ομάδες είναι πάνω-κάτω στα ίδια επίπεδα».

Για το σχήμα που έκανε τη διαφορά με δύο 4άρια (Σάκοτα-Μιλόσεβιτς) και αν το περίμενε: «Δεν ήταν εύκολο, γιατί έχουμε πολλά ψηλά παιδιά. Το σκεφτήκαμε σαν επιλογή όμως, γιατί είχαμε πρόβλημα στα μεγάλα κορμιά. Ο Μαυροκεφαλίδης έλειπε και δεν πήραμε αρκετά πράγματα στο σκοράρισμα από τους υπόλοιπους ψηλούς και υπέφεραν στην άμυνα. Για αυτό και πήγαμε στη λύση με τον Μιλόσεβιτς στο 5. Πάντως σκοράραμε κάποια μεγάλα σουτ. Ο Μπράουν, ο Μίλαν, ο Ντούσαν, ο Μαλίκ. Τις καθοριστικές στιγμές θα κερδίσεις αν βάλεις μεγάλα σουτ. Αυτό δεν σημαίνει κάτι όμως, γιατί μπορεί στο επόμενο ματς να γίνει το αντίθετο».

Για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη: «Το πιο πιθανό είναι ότι θα μείνει εκτός για όλη την σειρά. Δεν μπορούμε να πούμε με σαφήνεια τι ακριβώς έχει. Θα κάνει μαγνητική αύριο. Έχει ένα θέμα με το γόνατο του και θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα κάνει χειρουργείο, ή όχι. Μπορεί να χρειαστεί και 3 μήνες για να επανέλθει».