«Ιστορία για πολλές ταινίες…»

Ο κόουτς της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα φανερά ευτυχισμένος από την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό, όταν ρωτήθηκε εάν είναι έξτρα κίνητρο για τον ίδιο και τους παίκτες του να αποτελέσουν το υλικό για μια νέα ταινία μετά το «1968» τόνισε: «Η ΑΕΚ έχει μεγάλη ιστορία και πολλούς τίτλους. Έχει τόση ιστορία που μπορούν να γίνουν πολλές ταινίες».

Οσον αφορά το παιχνιδι:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, αξίζαμε τη νίκη. Στο τέλος κάναμε κάποια λάθη που παραλίγο να μας στοιχίσουν, αλλά σε γενικές γραμμές ελέγξαμε το παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις και να προσαρμοστείς γιατί παίζουν πολύ πικ εν ρολ, σουτάρουν βγαίνοντας από σκριν και πηγαίνουν πολύ στο επιθετικό ριμπάουντ.

Ίσως τα λάθη μας να ήταν θέμα κόπωσης ή έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, αλλά σίγουρα αξίζαμε τη νίκη. Είναι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας και τώρα έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη ομάδα, τη Μονακό, που είχε τη μεγαλύτερη σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και έχει πετύχει τις περισσότερες νίκες».

Για την απόδοση του Βασίλη Ξανθόπουλου πρόσθεσε: «Μας βοήθησε πολύ σήμερα. Η Μούρθια ίσως είχε εστιάσει περισσότερο στον Γκριν. Ίσως και να τον υποτίμησαν λίγο. Κοντρόλαρε καλά το ρυθμό και είχε πολλή ενέργεια. Ήταν πολύ σημαντικός ο Ξανθόπουλος, όπως έχει ξανακάνει και στα τελευταία μας παιχνίδια, όπως  για παράδειγμα απέναντι στη Στρασμπούρ στη Γαλλία».

Τέλος αναφορικά για τον κόσμο και το γεμάτο γήπεδο, ο κόουτς είπε ότι η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη και του θύμισε το 2002.

«Μου θύμισε τους τελικούς του 2002, που ήταν για τελευταία φορά τόσο γεμάτο. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να έρθει τόσος κόσμος να δει την ομάδα. Έχουμε κάνει πολλές επιτυχίες φέτος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον πρόεδρο και τη διοίκηση για όσα έχουν κάνει τόσα χρόνια. Είχαμε πλάνο για να επιστρέψουμε ψηλά, αλλά οι επιτυχίες δεν είναι εγγυημένες. Αυτές οι επιτυχίες και η παρουσία του κόσμου είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα».