Ημερίδα Ψυχικής Υγείας στην ΑΕΚ ΒC ACADEMY

Ο Aθλητικός Ψυχολόγος της ΑΕΚ ΒC ACADEMY, Βασίλης Βερτουδάκης, την ερχόμενη Κυριακή (12/11),  θα βρίσκεται στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας στο πλαίσιο των προπονήσεων των αθλητών μας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε Ημερίδα για θέματα ψυγικής υγείας. Την ομιλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τύπου «Φαίδων Κωνσταντουδάκης» θα μπορούν να παρακολουθήσουν  αθλητές έως 12 ετών, και οι γονείς τους από 11:00 έως 13:00, και Έφηβοι αθλητές από 14:00 έως 15:00.

Ο Βασίλης Βερτουδάκης συνεργάζεται για 3η συνεχόμενη περίοδο με την Ακαδημία μας. Είναι Κλινικός Αθλητικός Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπευτής ενηλίκων & παιδιών – εφήβων. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η αγάπη του για τον αθλητισμό και την άσκηση τον ώθησε να εξειδικευτεί στην Αθλητική Ψυχολογία, ολοκληρώνοντας το πρώτο μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Στο παρελθόν, συνεργάστηκε ως Αθλητικός Ψυχολόγος με αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και με αρκετά αθλητικά σωματεία, μεταξύ άλλων με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου Οδυσσέας Κορδελιού, Ατρόμητος Τριαδίου, Alana FC κ.ά. και με επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία, όπως ο Νέστος Χρυσούπολης, αποτελώντας μάλιστα και μέλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και των Ακαδημιών της, το 2016. Από το 2020 συνεργάζεται και με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων ως εξωτερικός συνεργάτης παρέχοντας υπηρεσίες Ψυχολογικής Υποστήριξης στους αθλητές/τριες του ΝΟΙ. Παράλληλα, υποστηρίζει αρκετούς αθλητές και προπονητές τόσο ατομικά όσο και ομαδικά, σε επίπεδο συμβουλευτικής και διαχείρισης καταστάσεων εντός του αθλητισμού, συμβάλλοντας στην ψυχολογική τους ενδυνάμωση.

Ο Β. Βερτουδάκης πλέον έχει στην κατοχή του και το δεύτερο μεταπτυχιακό του, με αντικείμενο εξειδίκευσης την Κλινική Ψυχική Υγεία, του Τμήματος Ιατρικής, του Α.Π.Θ., ενώ το πάθος του για τον αθλητικό χώρο, τον οδήγησε να δουλεύει για αρκετά χρόνια και ως προπονητής ποδοσφαίρου.

Είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και έχει συμμετάσχει ενεργά ως ομιλητής σε περισσότερα από 20 συνέδρια, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο σε συνέδρια σε ολόκληρη την Ευρώπη.