Η «Βασίλισσα» της Όλμπια

Το ταξίδι έφτασε τις δέκα ώρες.

Τόσο διήρκεσε το «οδοιπορικό» της «Βασίλισσας» σήμερα από το «Ελ. Βενιζέλος», το Μιλάνο, μέχρι τη μαγευτική Σαρδηνία και το προπονητικό κέντρο (Geovillage), με άρωμα Ελλάδας. Αφού η Όλμπια, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας σύμφωνα με κάποια εκδοχή έχει ελληνική προέλευση.

Παρά την πολύωρη μικρή οδύσσεια, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχασαν το κέφι τους, όπως δεν έχασε το κέφι του και ο… Ντράγκαν Σάκοτα. Ο «πρωταθληματικός» προπονητής της ΑΕΚ κήρυξε με το «καλησπέρα» (με το buona sera δηλαδή) «συναγερμό», όπερ σημαίνει την πρώτη προπόνηση άμεσα. Αυτή την ώρα η ΑΕΚ προπονείται στο Κλειστό του Κέντρου «Geopalace».

Καινούριο πρόσωπο στην αποστολή της ΑΕΚ, εκ των «παλιών» της ομάδας, ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ο οποίος έχασε το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι, επανέρχεται όμως σιγά-σιγά από τον τραυματισμό του, και ρίχνεται αύριο (09/09) στα βαθιά. Κι αυτό, διότι η «Βασίλισσα» θα αντιμετωπίσει σε προπονητικού χαρακτήρα αναμέτρηση την νταμπλούχο Ιταλίας, Σάσαρι, στο γειτονικό Νουόρο, στις 21:30, όπου ο «Σάλε» θα αρχίσει να «σχηματοποιεί» την ΑΕΚ, που θέλει.

Υπενθυμίζεται, ότι δεν θα έχει στην διάθεσή του τους διεθνείς Φιλ Σκραμπ (Καναδά) και Μίλαν Μιλόσεβιτς (Βοσνία), οι οποίοι θα αργήσουν να ενσωματωθούν με τη «Βασίλισσα».

Στην Αθήνα έμεινε (από πλευράς τεχνικού επιτελείου) ο Αλέξης Φαλέκας, όπως και ο Έντιν Άτιτς βεβαίως. Ο Βόσνιος διεθνής γκαρντ/φόργουορντ συνεχίζει τις ατομικές προπονήσεις, παράλληλα με την θεραπεία που ακολουθείται από την ιατρική ομάδα της ΑΕΚ, προεξάρχοντος του (επικεφαλής) ορθοπαιδικού Ηρακλή Πατσόπουλου.