Η «Βασίλισσα» στη γιορτή της Σάσαρι

Η τρίτη αναμέτρηση ανάμεσα στην Ντιναμό Σάσαρι και την ΑΕΚ δεν διεξήχθη τελικά λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Μιλάνο. Θυμίζουμε, ότι ο αγώνας ήταν να διεξαχθεί  σε ανοικτό χώρο της EXPO 2015. Η φιέστα, ωστόσο, διεξάγεται κανονικά.

Η ΑΕΚ είναι η αποκλειστική προσκεκλημένη της πρωταθλήτριας Ιταλίας στις εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται απόψε στην πρωτεύουσα της Λομβαρδίας. Στο πλαίσιο της κοινής φιέστας  Ντιναμό και ΑΕΚ η συνέντευξη Τύπου στην οποία συμπρωταγωνίστρια ήταν και πάλι η «Βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, δήλωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ελληνική γλώσσα: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρισκόμαστε σε αυτήν την διοργάνωση. Όταν ήμουν μικρός σκεφτόμουν να έλθω σε μία τέτοια γιορτή. Είναι ευτυχία που αυτό γίνεται με την ΑΕΚ η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της γιορτής της Ντιναμό Σάσαρι. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην γιορτή τίτλου της Ντιναμό, την οποία ευχαριστούμε για την φιλοξενία, αλλά και επειδή είχαμε την χαρά να έλθουμε στην Σαρδηνία σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ιταλίας».

Ο αρχηγός της ΑΕΚ Ντούσαν Σάκοτα μιλώντας στην ιταλική γλώσσα για να τιμήσει την χώρα στην οποία αγωνίστηκε κατά το παρελθόν τόνισε: «Ευχαριστούμε την Ντιναμό Σάσαρι για την τιμητική πρόσκληση. Την συγχαίρουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας».

Ο Ντούσαν Σάκοτα τιμήθηκε ως αρχηγός της «Βασίλισσας» από τους διοργανωτές της EXPO και της Ντιναμό Σάσαρι, ενώ του παραδόθηκε επετειακή φανέλα στην οποία αναγράφεται και το όνομα του.

Αυτήν την ώρα οι παίκτες της ΑΕΚ ξεναγούνται στους χώρους της τεράστιας σε έκταση έκθεσης του Μιλάνου και υπογράφουν αυτόγραφα σε χιλιάδες φίλους του μπάσκετ.